Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Μεγάλη πτώση του τζίρου λιανικής

Βουτιά 5,6 % σημείωσε ο τζίρος λιανικής τον Απρίλιο σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα, σε πραγματικούς όρους, ενώ σε πολλούς εμπορικούς κλάδους το ποσοστό πτώσης είναι διψήφιο. Είναι ενδεικτικό ότι μόνο ο κλάδος των φαρμάκων – καλλυντικών εμφανίζει βελτίωση των πωλήσεων ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες υφίστανται ρούχα – παπούτσια, πολυκαταστήματα, πρατήρια καυσίμων, ακόμη και τα σούπερ – μάρκετ. Και η κατάσταση προβλέπεται να επιδεινωθεί τους επόμενους μήνες αν συνδυάσει κανείς τα στοιχεία της έρευνας που δημοσιοποίησε νωρίτερα το REN, σύμφωνα με τα οποία το 20 – 30 % των καταστημάτων του κέντρου παραμένουν ξενοίκιαστα.
Αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής η μείωση του τζίρου τον Απρίλιο ήταν 20,9 % στα καταστήματα ένδυσης – υπόδησης, 20,2 % στα πολυκαταστήματα, 15,9 % στα βιβλία – χαρτικά, 15,2 % στα καύσιμα – λιπαντικά, 7,9 % στα έπιπλα – ηλεκτρικά είδη, 4,3 % στα μεγάλα καταστήματα τροφίμων και 2,6 %  στον κλάδο τροφίμων – ποτών – καπνού. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση των καυσίμων, όπου σε τρέχουσες τιμές ο τζίρος αυξήθηκε κατά 27,4 % λόγω της αύξησης των φόρων αλλά σε πραγματικούς όρους υπάρχει μεγάλη μείωση, εξαιτίας της πτώσης της κατανάλωσης
Στο τετράμηνο Ιανουαρίου – Απριλίου ο τζίρος λιανικής εμφανίζει άνοδο 2,8 % σε σταθερές τιμές, ωστόσο πολυκαταστήματα, ρούχα – παπούτσια και καύσιμα παραμένουν σε αρνητικό επίπεδο και στο τετράμηνο.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki