Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Ράμπο για το παρεμπόριο θέλει το ΕΒΕΑ

Τη δημιουργία Σώματος Δίωξης Παρεμπορίου πρότεινε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών σε συνέχεια της επιστολής που απέστειλε στις 7 Ιουνίου ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυχοχοΐδη. Στόχος της σύσκεψης ήταν να συντονιστούν και να ενταθούν οι προσπάθειες όλων των συναρμόδιων φορέων για την εξάλειψη του καταστροφικού αυτού προβλήματος για το υγιές εμπόριο. 
Στη σύσκεψη, στην οποία μετείχαν ο γ.γ.Εμπορίου, κ. Στέφανος Κομνηνός, ο αντιδήμαρχος Αθηναίων, κ. Ανδρέας Παπαδάκης, ο  ταξίαρχος της ΕΛ.ΑΣ., κ. Ιωάννης  Λιούκας, ο πρόεδρος του Εμπορικού  Συλλόγου Αθηνών, κ. Παναγής Καρέλας, καθώς και εκπρόσωποι της Νομαρχίας Αθηνών, των Τελωνείων, του ΣΔΟΕ, της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου και του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας, υπήρξε κοινή διαπίστωση για την αναγκαιότητα καταγραφής ανά αρμόδιο φορέα όλων των προσκομμάτων που υφίστανται σε νομοθετικό αλλά και εκτελεστικό επίπεδο για την ουσιαστική και συντονισμένη δράση κατά του παρεμπορίου. 
Οι καταγραφείσες επισημάνσεις θα επεξεργαστούν από τους εκπροσώπους των φορέων και θα συνταχθεί από κοινού με πρωτοβουλία του ΕΒΕΑ, σε εύλογο χρονικό διάστημα, συγκεκριμένη έκθεση για τις απαιτούμενες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν από την ελληνική κυβέρνηση είτε σε κοινοτικό επίπεδο για την τροποποίηση της υφιστάμενης κοινοτικής νομοθεσίας είτε σε εθνικό επίπεδο. 
Συμφωνήθηκε, τέλος, να υπάρξει κοινή πρόταση για τη σύσταση Σώματος Δίωξης Παρεμπορίου, που θα αναλάβει συνολικά το δύσκολο αυτό έργο.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki