Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Άνοδος του τζίρου το Μάρτιο

Αυξημένος σε σχέση με πέρυσι εμφανίζεται ο τζίρος στην αγορά τον περασμένο Μάρτιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Στατιστική Αρχή.
Συγκεκριμένα, ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στο Λιανικό Εμπόριο σε σταθερές τιμές, χωρίς τα καύσιμα, αυξήθηκε κατά 11 % σε σύγκριση με το Μάρτιο του 2009 (έναντι μείωσης 13,7%, που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2009 προς το 2008) ενώ με τα καύσιμα η αύξηση στο ίδιο διάστημα ήταν 10,1 % (έναντι μείωσης 18,7 % την προηγούμενη χρονιά).
Η αύξηση οφείλεται σε άνοδο του τζίρου κατά 18,5 % σε φαρμακευτικά, καλλυντικά, ένδυση – υπόδηση (παρά το γεγονός ότι είχαν λήξει οι εκπτώσεις). Κατά 8,5 % αυξήθηκε ο τζίρος στα σούπερ – μάρκετ, τα τρόφιμα – ποτά – καπνό και τα έπιπλα – ηλεκτρικά είδη ενώ 15,5 % αύξηση δείχνει η έρευνα της στατιστικής στα βιβλία – χαρτικά. Στάσιμος παρέμεινε ο τζίρος στα πολυκαταστήματα ενώ μειώθηκε κατά 7,4 % στα πρατήρια καυσίμων (τα οποία παρ΄ όλα αυτά εμφανίζουν αυξημένες εισπράξεις σε χρήμα, λόγω αύξησης των φόρων, αλλά μειωμένες σε όγκο λόγω περιορισμού της κατανάλωσης).

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki