Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Αγορά ασύδοτη και ανεξέλεγκτη

Σε κατάσταση ασυδοσίας κινείται πλέον η αγορά καθώς απο έρευνα της Νομαρχίας Πειραιώς προέκυψε ότι:

1. Ακόμη και σήμερα, Μάιο του 2010, οι ανατιμήσεις στις μέσες τιμές των προϊόντων είναι περισσότερες από τις μειώσεις

2. Μετά την αύξηση του ΦΠΑ κατά μια ποσοστιαία μονάδα στις 15/3, η μέση τιμή σε ένα μεγάλο αριθμό προϊόντων αυξήθηκε πέραν της αύξησης του ΦΠΑ. Σε ορισμένες περιπτώσεις δεν υπήρξε δηλαδή συγκράτηση αλλά υπέρβαση και αυτής της αύξησης του ΦΠΑ.

3. Σε εισαγόμενα από χώρες εκτός Ε.Ε. προϊόντα μπορεί η τιμή τους από το Τελωνείο στο ράφι να αυξηθεί έως και 451 %

4. Οι πολυεθνικές έχουν αναγάγει την προωθητική ενέργεια και τις προσφορές σε επιστήμη που πλήττει ουσιαστικά το εισόδημα των καταναλωτών

5. Τα προϊόντα των ίδιων πολυεθνικών εταιρειών, στις ίδιες πολυεθνικές αλυσίδες σούπερ μάρκετ πωλούνται με διαφορετική τιμολογιακή πολιτική στην Ελλάδα και στην κοντινή μας Κύπρο. Το 75 % των προϊόντων πωλείται ακριβότερα στην Ελλάδα σε σχέση με τη μεγαλόνησο σε ποσοστά που ξεκινούν από 6,35 % έως 63,79 %.

Αναλυτικά στην αγορά κάθε μήνα τους τελευταίους τρεις μήνες, τα προϊόντα των οποίων οι μέσες τιμές έχουν ανατιμηθεί είναι περισσότερα από αυτά των οποίων οι τιμές έχουν μειωθεί.Οι τιμοληψίες μάλιστα του μηνός Μαΐου 2010 σε σύγκριση με τον προηγούμενο φέρνουν στο φως ανατιμήσεις σε 49 προϊόντα οι οποίες έφτασαν έως και το 8 %. Τόσο σε σύγκριση με πέρσι όσο και σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα οι μέσες τιμές των καυσίμων έχουν ανέβει κατακόρυφα. Ειδικότερα σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα (Απρίλιος 2010) η μέση τιμή της αμόλυβδης ανέβηκε κατά 3,175 %. Σε σύγκριση με πέρσι (Μάιος 2009) η μέση τιμή της αμόλυβδης ανέβηκε κατά 54,746 %. Όσο αφορά τα είδη ευρείας κατανάλωσης σε όλα ωστόσο τα σούπερ μάρκετ διαπιστώθηκαν αυξήσεις που υπερέβησαν την αύξηση του ΦΠΑ. Παράλληλα απο τα τιμολόγια εισαγωγής τροφίμων φυτικής προέλευσης από χώρες εκτός Ε.Ε. διαπιστώθηκε ότι οι τιμές των εισαγόμενων προϊόντων από το Τελωνείο μέχρι το ράφι εκτοξεύονται σε ποσοστά από 182,83 % έως 451 %.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki