Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Μαύρες προβλέψεις από τον ΟΟΣΑ

«Βαθιά» ύφεση μέχρι το τέλος του 2011 και αύξηση της ανεργίας στο 14,3% προβλέπει για την Ελλάδα ο ΟΟΣΑ, στην έκθεση για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
«Η οικονομική δραστηριότητα προβλέπεται να σημειώσει περαιτέρω συρρίκνωση τόσο το 2010 όσο και το 2011, κατά 3,7% και 2,5% αντίστοιχα, υπό το βάρος της τεράστιας δημοσιονομικής προσαρμογής, των σφικτών πιστωτικών συνθηκών και του αδύναμου κλίματος», αναφέρεται στην έκθεση. Η ανεργία εκτιμάται ότι θα αυξηθεί στο 12,1% φέτος και στο 14,3% το 2011. Το έλλειμμα του προϋπολογισμού αναμένεται να διαμορφωθεί στο 8,1% φέτος και 7,1% το 2011.
Ο ΟΟΣΑ εκτιμά ότι τα μέτρα λιτότητας θα έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην ανάπτυξη, τονίζει ότι η εφαρμογή ριζικών μεταρρυθμίσεων είναι «επιτακτική ανάγκη», ενώ προειδοποιεί ότι ενδεχόμενη αποτυχία στην υλοποίηση των μέτρων που περιλαμβάνονται στο μνηνόνιο ΕΕ-ΔΝΤ θα θέσει σε κίνδυνο την οικονομική ανάκαμψη. Αναφέρει ακόμη ότι «καταλύτης» για τη σταθεροποίηση και εν συνεχεία την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας ίσως αποδειχθεί η παραοικονομία, που μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη της προβλεπόμενης αύξηση της εγχώριας ζήτησης.
Για την ευρωζώνη, ο ΟΟΣΑ σημειώνει ότι ανακάμπτει σταδιακά χάρη στο πακέτο στήριξης και στην ενίσχυση του εμπορίου, αλλά η υποχώρηση της ανταγωνιστικότητας και τα δημόσια οικονομικά των οικονομιών της περιφέρειας εγκυμονούν κινδύνους.
Ο ΟΟΣΑ προβλέπει ρυθμό ανάπτυξης 1,2% για το 2010 και 1,8% το 2011. «Δυσκολίες στην αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας και των υγιών δημόσιων οικονομικών σε κάποιες χώρες της περιφέρειας ίσως εμποδίσουν την ανάκαμψη», επισημαίνεται στην έκθεση.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki