Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Δάνεια μέσω ΤΕΜΠΜΕ για πληρωμή προμηθευτών

Ξεκίνησε σήμερα η εφαρμογή του προγράμματος του ΤΕΜΠΜΕ που εγγυάται δάνεια για κάλυψη δαπανών αγοράς πρώτων υλών, εμπορευμάτων και υπηρεσιών. 
Ειδικοί στόχοι του  Προγράμματος είναι:
- να δοθεί η δυνατότητα πρόσβασης των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων σε πηγές χρηματοδότησης για την κάλυψη οφειλών προς προμηθευτές.
- να ενισχυθεί η ρευστότητα των προμηθευτών, οι οποίοι πληρώνονται με μεγάλη καθυστέρηση,
- να ελαχιστοποιηθεί το κόστος δανεισμού των ΜΕ/ΠΜΕ μέσω προκαθορισμένου χαμηλού επιτοκίου και παροχής ελάχιστων ή μηδενικών εξασφαλίσεων δανεισμού των ΜΕ/ΠΜΕ,
-  να διευκολυνθεί η αποπληρωμή των δανείων με την παροχή ευνοϊκών όρων (διετής περίοδος χάριτος και μεγάλη διάρκεια αποπληρωμής των δανείων).
- να απελευθερωθούν πόροι ή να αναζητηθούν στο μέλλον νέες πηγές χρηματοδότησης για την ανάπτυξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας μέσω του τεχνολογικού εκσυγχρονισμού
Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε υπό σύσταση (που διαθέτουν ΑΦΜ), νεοσύστατες, νέες και υφιστάμενες ΜΕ/ΠΜΕ  οιασδήποτε νομικής μορφής, έχουν έδρα σε οποιαδήποτε περιφέρεια της Ελλάδος, απασχολούν (ή θα απασχολήσουν, για τις υπό σύσταση στο πρώτο έτος λειτουργίας) λιγότερους από  50 εργαζόμενους - ΕΜΕ και εμφανίζουν (ή προβλέπεται, για τις υπό σύσταση ΜΕ/ΠΜΕ, ότι θα εμφανίσουν στο πρώτο έτος λειτουργίας τους) ετήσιο κύκλο εργασιών έως 10 εκατ. ευρώ.
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αίτησης από τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις προς τις τράπεζες είναι η 31-8-2011 και παραλαβής αυτών των αιτήσεων  από την ΤΕΜΠΜΕ ΑΕ η 20-09-2011.
Επιλέξιμες  θεωρούνται οι νέες δανειακές συμβάσεις  για τις οποίες υποβάλλεται αίτηση από την επιχείρηση στη δανειοδοτούσα τράπεζα, μετά την ημερομηνία έγκρισης του Προγράμματος.
Ο αρχικός  Προϋπολογισμός του Προγράμματος ανέρχεται  σε 700 εκ. € εγγυήσεις, καλύπτοντας  δάνεια συνολικού ύψους 875 εκ.€. Συνημμένος ο πλήρης οδηγός του προγράμματος.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki