Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Τα μυστήρια της βενζίνης

Αν κάποιος έμενε στην Κεφαλονιά το Φεβρουάριο (πριν ξεκινήσουν οι αυξήσεις στη φορολογία των καυσίμων) και μετακόμιζε τώρα στη Χίο, θα διαπίστωνε με έκπληξη ότι ο «λογαριασμός» στο πρατήριο βενζίνης παρέμεινε αμετάβλητος, παρά τις τρεις διαδοχικές αυξήσεις φόρων που μεσολάβησαν. Ένα από τα «μυστήρια» της ελληνικής αγοράς καυσίμων είναι οι «ανεξήγητα» μεγάλες διαφορές τιμών από περιοχή σε περιοχή, που ασφαλώς δεν δικαιολογούνται από τα μεταφορικά. Σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία του παρατηρητηρίου τιμών του υπουργείου Ενέργειας, η μέγιστη τιμή της αμόλυβδης είναι στην Κεφαλονιά, 1,71 ευρώ και η ελάχιστη στη Χίο, 1,298 ευρώ. Η διαφορά είναι πάνω από 40 λεπτά το λίτρο, κάτι λιγότερο από τις αυξήσεις στους φόρους.
Η αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης που έγινε χθες (6 λεπτά το λίτρο συν ΦΠΑ) φάνηκε σήμερα στις τιμοληψίες, καθώς η μέση τιμή της αμόλυβδης είναι σήμερα 1,49 ευρώ, από 1,462 χθες (αυξήθηκε δηλαδή κατά 2,8 λεπτά).
Την Παρασκευή η μέση τιμή ήταν 1,45 ευρώ, αυξημένη κατά 0,4 λεπτά σε σχέση με την προηγούμενη Παρασκευή. Στο ίδιο διάστημα οι τιμές χονδρικής αυξήθηκαν κατά 2,8 λεπτά, και οι τιμές διϋλιστηρίου κατά 2,3 λεπτά.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki