Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

ΟΟΣΑ:Ανάκαμψη μετ' εμποδίων

Σύμφωνα με τις ενδιάμεσες προβλέψεις του ΟΟΣΑ για τις οικονομικές προοπτικές των χωρών-μελών του στο Παρίσι, στις 7 Απριλίου 2010, προκύπτουν τα ακόλουθα συμπεράσματα:

- Η ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας συνεχίζεται, αν και με διαφορετικές ταχύτητες μεταξύ των χωρών. Οι παγκόσμιες ανισορροπίες έχουν διευρυνθεί, ενώ σημαντικές εξωτερικές ανισορροπίες παραμένουν εντός Ευρωζώνης.

- Η οικονομική δραστηριότητα ανέκτησε το δυναμισμό της στις περισσότερες οικονομίες του ΟΟΣΑ το τελευταίο τρίμηνο του 2009, με εξαίρεση τη ζώνη του ευρώ. Αναμένεται επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης κατά το πρώτο μισό του 2010. Το ΑΕΠ αναμένεται να αυξηθεί ταχύτερα στις ΗΠΑ, συγκριτικά με την Ιαπωνία και τις βασικές οικονομίες της ευρωζώνης.

- Οι συνθήκες στις χρηματαγορές έχουν βελτιωθεί, χάρη στη μείωση της διαφοράς των επιτοκίων. Οι συνθήκες δανεισμού είναι πλέον λιγότερο επαχθείς. Ωστόσο, οι τράπεζες παραμένουν ευάλωτες και εκτεθειμένες σε επιτοκιακούς κινδύνους.

- Οι χώρες του ΟΟΣΑ επωφελήθηκαν, μέσω τους εμπορικών τους σχέσεων, από την ισχυρή οικονομική ανάπτυξη σε σημαντικές αναδυόμενες οικονομίες, όπως η Κίνα, η Ινδία και η Βραζιλία.

- Παρά τις ενθαρρυντικές ενδείξεις, η εύθραυστη ανάκαμψη, η ασθενική αγορά εργασίας, και οι πιθανοί κίνδυνοι που απορρέουν από τις χρηματοπιστωτικές αγορές υπογραμμίζουν την ανάγκη για προσεκτική απόσυρση των πολιτικών στήριξης.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki