Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Η αλήθεια για την αγορά

grafima3Αν μιλήσει κάποιος σήμερα με τους έλληνες θα καταλάβει πολύ καλά που πηγαινει η οικονομία αυτής της χώρας. Η ανασφάλεια πλέον έχει κορυφωθεί. Το ερώτημα "χρεωκοπούμε;" είναι στα χείλη όλων και ο καθένας άλλος λιγότερο και άλλος περισσότερο προσπαθεί να προφυλαχθεί απο αυτή την προοπτική.
Ήδη, μία βόλτα στις τράπεζες θα πείσουν ακόμα και τον πιο δύσπιστο ότι η ανασφάλεια έχει επηρεάσει την συμπεριφορά των ελλήνων.  Τα περίφημα "ταξίδια της μιάς μέρας" είναι γεγονός και όποιος δεν το πιστεύει ας ρωτήσει για την πληρότητα των πτήσεων προς την Κύπρο. Δεν είναι τυχαίο μάλιστα ότι έχουν αρχίσει να εμφανίζονται σημάδια αποθησαυρισμού απο μικρούς κυρίως καταθέτες που δεν έχουν την γνώση για άλλες κινήσεις αυτοπροστασίας. Κάποιοι άλλοι ανακαλύπτουν τον χρυσό ως αποκούμπι χωρίς φυσικά να γνωρίζουν τις παγίδες αλλά και τις μεγάλες διακυμάνσεις της τιμής τους απο τις οποίες στο παρελθόν έχουν χαθεί περιουσίες.
Απο την άλλη πλευρά, δεν είναι λίγοι εκείνοι οι μικροί επιχειρσηματίες που έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά και αδιαφορούν για τις επιταγές που τους σφραγίζονται ή για τα δάνεια που μπαίνουν σε οριστική καθυστέρηση. Αυτή είναι η σημερινή κατάσταση στην αγορά , η οποία συντηρείται καθημερινά :
-με διαροές και απειλές των κάθε λογής αρμόδιων
-με τα τηλεοπτικά δελτία που ανακάλυψαν ξαφνικά την αγορά χρήματος και εμφανίζονται με ύφος περισπούδαστου ειδικού και με "ένδυμα" νεκρομάντη για να προβλέψουν τα...χειρότερα
-με υπουργούς οι οποίοι δεν έχουν καμμία επαφή με την πραγματικότητα και κυρίως με εκείνους απο τους οποίους προν λίγους μήνες ζητούσαν την ψήφο τους.
-με τους τυμβωρύχους της αγοράς οι οποίοι έχουν ξαμολυθεί ακόμα και σε σταθμούς του ΜΕΤΡΟ υποσχόμενοι , σε φτηνόχαρτο, δάνεια . Αλήθεια, τα σαϊνια γιατί δεν έχουν πάει ακόμα προς αυτούς να κάνουν ελέγχους;
Αυτή είναι , η κατάσταση που επικρατεί στην αγορά όπου κανείς -εκτός απο τα "κοράκια"- δεν σκεπτεται να επενδύσει αλλά όλοι κοιτάνε να ΣΩΘΟΥΝ.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki