Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

«Δειλή» αύξηση τζίρου τον Ιανουάριο

leftaΚατά 5,4 % αυξήθηκε ο τζίρος των καταστημάτων λιανικής τον Ιανουάριο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2009, εξέλιξη που θα ήταν ικανοποιητική αν ο περυσινός Ιανουάριος δεν ήταν ένας από τους χειρότερους για την αγοραστική κίνηση. Ήταν αμέσως μετά τα «Δεκεμβριανά» που φόβισαν τους καταναλωτές, πάγωσαν την αγορά και επιδείνωσαν το κλίμα.
Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (η νέα ονομασία της ΕΣΥΕ) σε σταθερές τιμές το προηγούμενο δωδεκάμηνο υποχώρησε ο τζίρος των πολυκαταστημάτων (8,7 %) και των πρατηρίων καυσίμων (0,5 %). Στους κερδισμένους περιλαμβάνονται οι κλάδοι βιβλίων – χαρτικών (12,8 % αύξηση τζίρου), φαρμάκων - καλλυντικών (11,2 %), τροφίμων – ποτών (5,7 %) ενώ μικρότερες αυξήσεις κατέγραψαν τα σούπερ – μάρκετ, τα ρούχα – παπούτσια και τα έπιπλα – ηλεκτρικά είδη.
Σε τρέχουσες τιμές η εικόνα για ορισμένους κλάδους είναι διαφορετική – π.χ. τα πρατήρια καυσίμων έχουν αύξηση εσόδων κατά 27,7 % η οποία οφείλεται στην άνοδο των φόρων και των διεθνών τιμών που μεσολάβησαν, με αποτέλεσμα να μειωθεί η κατανάλωση και οι πραγματικές πωλήσεις.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki