Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Ανοιχτά τα πρατήρια σε Κρήτη και Θεσσαλονίκη

Δεν συμμετέχουν στην αυριανή απεργία της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών οι Ενώσεις πρατηριούχων της Κρήτης και της Θεσσαλονίκης, που έχουν συγκροτήσει διαφορετική Ομοσπονδία (Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων – Εμπόρων Καυσίμων, ΠΟΠΕΚ).
Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρουν ότι  με βάση το ενημερωτικό  σημείωμα για το φορολογικό νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών,  αποσαφηνίζεται ότι ο  λογιστικός προσδιορισμός  βάσει της Β κατ. βιβλίων εσόδων – εξόδων, θα εφαρμοστεί για τα πρατήρια καυσίμων (και σειρά άλλων επαγγελματιών), από 1ης Ιανουαρίου του 2011 και όχι άμεσα.
«Άρα για εφέτος η  μοναδική αλλαγή που θα επέλθει στο φορολογικό καθεστώς των πρατηριούχων υγρών  καυσίμων, είναι η υποχρέωση έκδοσης αποδείξεων λιανικής από 1ης Απριλίου και οι όποιες προσαρμογές γίνουν στο τεκμαρτό εισόδημα».
Μετά από αυτές  τις διευκρινίσεις η ΠΟΠΕΚ δηλώνει ότι δεν θα συμμετάσχει στο κλείσιμο των πρατηρίων την Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010, επιφυλάσσεται όμως να τοποθετηθεί όταν οριστικοποιηθούν οι ρυθμίσεις του φορολογικού νομοσχεδίου.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki