Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Η κρίση έριξε και τα φέσια

leftaΜεγάλη πτώση σημείωσαν το Φεβρουάριο οι ακάλυπτες επιταγές, σύμφωνα με στοιχεία του Τειρεσία. Συγκεκριμένα η αξία των ακάλυπτων επιταγών το Φεβρουάριο ήταν μειωμένη κατά 82,38% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2009.
Η αξία των ακάλυπτων επιταγών τον προηγούμενο μήνα έφθασε στα 39,16 εκατ. ευρώ και ήταν σημαντικά χαμηλότερη σε σχέση και με τον Ιανουάριο (77,75 %). Στο δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου το ποσό των ακάλυπτων επιταγών διαμορφώθηκε σε 215,18 εκατ. ευρώ. Δεδομένης της συνεχιζόμενης κρίσης στην αγορά, η μείωση των ακάλυπτων επιταγών αντικατοπτρίζει αφενός την πτώση του τζίρου, αφετέρου την απροθυμία των επιχειρηματιών να αποδεχθούν τις επιταγές ως μέσο πληρωμής αφού τους προηγούμενους μήνες αποδείχθηκε ιδιαίτερα επισφαλές.
Ανάλογη μείωση εμφανίζουν και οι απλήρωτες συναλλαγματικές, που έπεσαν το Φεβρουάριο στα 8,03 εκατ. ευρώ (μείον 70,63% σε σχέση με τον Ιανουάριο και 48,92% σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2009). Στο πρώτο δίμηνο του έτους το συνολικό ποσό των απλήρωτων συναλλαγματικών ήταν 35,39 εκατ. ευρώ.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki