Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Απλές συνταγές για οικονομία

Περίοδος οικονομικής κρίσης και τα περισσότερα ελληνικά νοικοκυριά θα βρεθούν το 2010 στην ανάγκη να περιορίσουν την κατανάλωση τους κυρίως λόγω μείωσης του εισοδήματος. Το realestatenews.gr με την βοήθεια των στατιστικών αναλυτών δημιούργησε ένα μοντέλο εξοικονόμησης χρημάτων . Το μοντέλο αυτό , έχει εφαρμογή σε κάθε επίπεδο κατανάλωσης και έχει θέσει ως προϋπόθεση την διατήρηση του καταναλωτικού μοντέλου.Οι  στατιστικοί λοιπον υποστηρίζουν ότι μπορεί να γίνει οικονομία έψς 15% στις οικογενειακές δαπάνες (σε ετήσια βάση) αν :
-Καταγράφουμε τις πραγματικές ανάγκες μας.Η αξιολόγηση των δαπανών μπορεί να έχει ως συνέπεια οικονομία στις δαπάνες των σουπερ μαρκετ της τάξης του 5% σε κάθε επίσκεψη.
-Προγραμματίζουμε τις αγορές .Αφορά κυρίως ένδυση , υπόδηση και διαρκή καταναλωτικά προϊόντα. Η εξοικονόμηση μπορεί να φθάσει έως και 20% της δαπάνης για τα ίδια ακριβώς προϊόντα. Η εκμετάλλλευση των προσφορών  , η αξιοποίηση των εκπτώσεων και η πραγματοποίηση αγορών σε περιόδους που τα προϊόντα δεν εμφανίζουν εποχιακή αύξηση της ζήτησης πχ δεν αγοράζουμε ac το καλοκαίρι είναι το βασικό συστατικό της συνταγής της ...οικονομίας.
-Κάνουμε έρευνα αγοράς.Είναι βασικός κανόνας καταναλωτικής συμπεριφοράς ακόμα και σε είδη πρώτης ανάγκης αφού οι διαφοροποιήσεις των τιμών είναι σημαντικές
-Δεν ξοδεύουμε περισσότερα χρήματα από τα εισοδήματα μας.
-Αν πρέπει οπωσδήποτε να δανειστούμε για να καλύψουμε πραγματικές ανάγκες, φροντίζουμε η δόση του δανείου να μην ξεπερνά το 20% των εισοδημάτων μας. Πρόκειται για μία ιδεατή κατάσταση αν και το σήμα κινδύνου σύμφωνα με τα τραπεζικά πρότυπα ενεργοποιείται στο 40% .
Κάνουμε οικονομία αν μειώσουμε την κατανάλωση των ενεργειακών και φυσικών πόρων που χρησιμοποιούμε στο σπίτι όπως ηλεκτρικό ρεύμα, θέρμανση, νερό.
Μειώνουμε στις τελείως απαραίτητες τις μετακινήσεις μας με το Ι.Χ. αυτοκίνητο.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki