Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Πτώση στις κατασκευές και το εμπόριο

grafimaΑπολύσεις και συρρίκνωση της απασχόληςησ στο κλάδο των κατασκευών προβλέπουν οι επιχιερηματίες του κλάδου στην έρευνα για το επιχειρηματικό κλίμα του ΙΟΒΕ.Συγκεκριμένα,στις Κατασκευές, η τάση ανόδου των προηγούμενων τεσσάρων αλλάζει και σημειώνεται υποχώρηση των προσδοκιών, η οποία εκπορεύεται τόσο από την επιδείνωση στις εκτιμήσεις για το επίπεδο του προγράμματος εργασιών, αλλά κυρίως από τις δυσμενέστερες προβλέψεις για την απασχόληση του κλάδου.
Αναλυτικά περαιτέρω υποχώρηση - αν και οριακή - καταγράφεται στις επιχειρηματικές προσδοκίες στις Κατασκευές, και στις δύο ζώνες, με το σχετικό δείκτη να διαμορφώνεται στις -34 και -29 μονάδες αντίστοιχα. Καθοριστικά στη μείωση του δείκτη συμβάλλει η επιδείνωση των προβλέψεων για την απασχόληση, οι οποίες χειροτερεύουν και στις δύο ζώνες, ενώ αντίθετα, οι προσδοκίες για το επίπεδο των εργασιών βελτιώνονται ελαφρά.
Στο Λιανικό Εμπόριο, η υποχώρηση των προσδοκιών είναι εντονότερη από τους λοιπούς τομείς, με τις εκτιμήσεις για τις τρέχουσες πωλήσεις, αλλά και τις προβλέψεις για την εξέλιξη της ζήτησης να φανερώνουν υποτονική δραστηριότητα. Πρέπει να σημειωθεί ότι , οι αρνητικές εκτιμήσεις δεν βοηθούν στην ανάπτυξη νέων δραστηριοτήτων γεγονός που έχει άμεση επίπτωση στην ζήτηση εμπορικών χώρων.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki