Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Λουκέτα , απολύσεις και κανόνια

Περίπου 180.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις δηλώνουν ότι αντιμετωπίζουν κίνδυνο κλεισίματος το επόμενο δωδεκάμηνο, σύμφωνα με έρευνα που έγινε για λογαριασμό της ΓΣΕΒΕΕ, ενώ αν συνυπολογισθεί ο συντελεστής βιωσιμότητας, εκτιμάται ότι 61.200 θα είναι η καθαρή μείωση επιχειρήσεων τους επόμενους 12 μήνες, εκ των οποίων περίπου 12.000 μέσα στο επόμενο τρίμηνο. Αυτό συνεπάγεται τον κίνδυνο απώλειας 240.000 θέσεων απασχόλησης, που θα πλήξει εργοδότες, αυταπασχολούμενους και μισθωτούς. Η επιβεβαίωση των προβλέψεων θα σημάνει την  κατακόρυφη αύξηση της προσφοράς ενοικιαζόμενων χώρων προς μίσθωση  αλλά κι επαναδιαπραγμέτευση των ενοικίων.

Σύμφωνα, λοιπόν, με  έρευνα του Ινστιτούτου Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ, η τάση επιβράδυνσης της ύφεσης που παρατηρήθηκε τον Ιούλιο του 2011 έχει ανακοπεί. Στην παρούσα έρευνα εμφανίζονται τα μεγαλύτερα ποσοστά επιδείνωσης που έχουν καταγραφεί από το 2009 μέχρι σήμερα.

Επίσης, προβλέπεται απώλεια επιπλέον 106.000 θέσεων μισθωτής εργασίας έως τον Ιούλιο του 2012 και περαιτέρω επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων, ενώ στο β΄εξάμηνο του 2011 εκτιμάται ότι χάθηκαν τουλάχιστον 65.000 θέσεις μισθωτής εργασίας. Η μείωση τζίρου είναι κατά μέσο όρο 33% και στις εμπορικές επιχειρήσεις τον περασμένο Δεκέμβριο η μείωση του τζίρου ήταν 31,2% σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2010. Μία στις 3 επιχειρήσεις έχει καθυστερημένες οφειλές και υποχρεώσεις (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΔΕΚΟ, Δημόσια Ταμεία, Προμηθευτές) και το ποσοστό των επιχειρήσεων που οφείλει στον ΟΑΕΕ ξεπερνά το 38%. Σημαντικό παραμένει το πρόβλημα των ακάλυπτων επιταγών. Το διάστημα μεταχρονολόγησης που επιθυμεί η πλειονότητα των επιχειρηματιών είναι 2 μήνες. Οι ακάλυπτες επιταγές, που κατέχουν επιχειρηματίες και δεν τις έχουν σφραγίσει πλησιάζουν τον αριθμό των ήδη σφραγισμένων.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki