Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

"Μαύρο" χιούμορ

Μια και τον τελευταίο καιρό βρισκόμαστε στα όρια της κατάθλιψης σκεφτήκαμε ότι και λίγο «μαύρο» χιούμορ δεν κάνει κακό. Αποφασίσαμε λοιπόν να ασχοληθούμε με τις προλήψεις και τις επιπτώσεις τους στην αγορά ακινήτων. Μόλις λοιπόν πρότεινα το θέμα στον αρχισυντάκτη μου τι βρήκε να πει ο αθεόφοβος(σ.σ είναι προληπτικός όπως και εγώ ):

«Έτσι και δει κάποιος το Βενιζέλο , τον Παπακωνσταντίνου , τον Σηφουνάκη και τον Οικονόμου σίγουρα αν έχει την επομένη να υπογράψει μισθωτήριο ή συμβόλαιο αγοράς θα βρει τρόπο να το χαλάσει. Το ίδιο ισχύει και αν τους δει το βράδυ της ημέρας που ανακάλυψε ένα ακίνητο . Το πιθανότερο είναι να κόψει μαχαίρι το ενδιαφέρον του» Όταν του ανταπάντησα με άλλα ονόματα τότε μου έδωσε την έγκριση και απομακρύνθηκε τρέχοντας. Ας αρχίσουμε από τα «σοβαρά»:

Το 13. Αυτή είναι η πιο δημοφιλής δεισιδαιμονία σε ολόκληρο τον κόσμο. Εκατομμύρια αγοραστές ή ενοικιαστές παίρνουν δραστικά μέτρα για να αποφευχθεί πιθανή ατυχία. Στις ΗΠΑ , έχει υπολογιστεί ότι 17 με 21.000.000 άτομα πλήττονται από τον φόβο του Παρασκευή το 13ο , με αποτέλεσμα περίπου $ 800 έως $ 900 εκατομμύρια χάνονται καθώς οι άνθρωποι αποφεύγουν να ταξιδεύουν ή αγοράζουν ένα νέο σπίτι. Και δεν σταματά εδώ το πρόβλημα :πολλά κτίρια δεν περιλαμβάνουν πατώματα με αριθμό 13 και σε κάποιες οδούς παρακάμπτονται οι αριθμοί με το δυσοίωνο ψηφία. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα έχουν χαλάσει συμφωνίες γιατί το ακίνητο ήταν στο νούμερο 13 του δρόμου. Αυτό όμως έχει και την καλή όψη για μισθωτές ή αγοραστές που δεν είναι προληπτικοί αφού καταφέρνουν να κλείσουν συμφωνίες σε χαμηλότερες τιμές.

Μια καινούργια μόδα που μπήκε στην ζωή μας είναι το Feng Shui . Ελάχιστοι αγοραστές , αν θεωρήσουν ότι υπάρχει αρνητικό Feng Shui σε ένα ακίνητο δεν προχωρούν σε συμφωνία. Και ξέρετε τι κάνουν οι πωλητές. Διακοσμούν το σπίτι με ελέφαντες! Υπάρχουν πολλές εφαρμογές για τη χρήση των ελεφάντων στο feng shui, ανάλογα με το υλικό του ελέφαντα και την τοποθέτηση του στο σπίτι Μερικές από τις πιο κοινές εφαρμογές είναι :

• Τοποθετώντας ένα άγαλμα ενός ελέφαντα, ή ένα ζευγάρι των ελεφάντων, στην πόρτα αυτό λένε φέρνει καλή τύχη, προστασία και δύναμη να το νοικοκυριό.

• Ένας ελέφαντας ή ένα ζευγάρι των ελεφάντων που εμφανίζεται στην κρεβατοκάμαρα προωθεί την αγάπη και την πίστη μεταξύ δύο ανθρώπων.

Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι (ανάμεσα σε αυτούς και ο γράφων) που πιστεύουν ότι για να κλείσουν μία συμφωνία θα πρέπει να έχουν την βοήθεια του Θεού.Μάλιστα στις ΗΠΑ κάποιοι βάζουν ένα άγαλμα του Αγίου Ιωσήφ, του προστάτη της ακίνητης περιουσίας σε κάποιο σημείο του σπιτιού τους. έχει να κάνει με την ακίνητη περιουσία. Ο άγιος αυτός , πιστεύεται ότι βοηθά το σπίτι. Στην Ελλάδα , δεν είναι λίγοι εκείνοι που προσεύχονται όχι μόνο για να τους βοηθήσει ο Θεός αλλά και για να απομακρυνθούν όλες οι δεισιδαιμονίες αλλά και η βασκανία. Προσωπικά, πιστεύω ότι το «βοήθα Παναγιά μου» είναι ο πλέον ασφαλής τρόπος για να αντιμετωπίσετε τις προλήψεις.

 

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki