Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Αυξήσεις δύο φορές το χρόνο για τη ΔΕΗ

Μέση αύξηση 12,7% ζητά για τα τιμολόγια της ΔΕΗ η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας. Με εισήγηση προς το υπουργείο Περιβάλλοντος, η ΡΑΕ ζητά αναπροσαρμογή των τιμολογήσεων ανά εξάμηνο με βάση την εξέλιξη του κόστους, απελευθέρωση των τιμολογίων μέσης τάσης και περαιτέρω περιορισμό των κλιμακίων κατανάλωσης στους λογαριασμούς ρεύματος των κατοικιών.

Η τελική απόφαση για το ύψος των αυξήσεων θα ληφθεί πάντως από την ηγεσία του ΥΠΕΚΑ στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, ενώ ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γ. Παπακωνσταντίνου αναμένεται να καταθέσει τις προτάσεις του υπουργείου στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο. Συγκεκριμένα, η ΡΑΕ, σύμφωνα με το ΑΠΕ, εισηγείται την αύξηση του μέσου εσόδου της ΔΕΗ στα 78,65 ευρώ ανά μεγαβατώρα, έναντι 69,78 ευρώ που ήταν το 2011 (αύξηση 12,7 %). Μια ακόμη σημαντική αλλαγή που προτείνει η ΡΑΕ είναι να θεσπιστεί μόνιμος μηχανισμός αναπροσαρμογής των τιμολογίων της ΔΕΗ ανά εξάμηνο, με βάση την εξέλιξη των τιμών χονδρικής. Αν η διαφορά σε σχέση με το προηγούμενο εξάμηνο υπερβαίνει το 15 % (προς τα πάνω ή προς τα κάτω) τότε θα γίνεται αντίστοιχη αναπροσαρμογή των τιμολογίων από 1ης Ιουνίου.

Αντίθετα, αν η διαφορά είναι μικρότερη από 15 % οι χρεώσεις θα παραμένουν ίδιες. Η ΡΑΕ αναφέρει μάλιστα ότι είχε διατυπώσει την ίδια πρόταση και για το 2011 αλλά δεν υιοθετήθηκε και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η ΔΕΗ θα παρουσιάσει πιθανώς εφέτος ζημιές.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki