Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Ιδιοκτήτες Vs Ενοικιαστές

Εμφύλιο πόλεμο μεταξύ ενοικιαστών και ιδιοκτητών μπορεί να προκαλέσει ο φόρος Παπανδρέου στην ακίνητη περιουσία. Το πρόβλημα εστιάζεται στα μισθωμένα ακίνητα στα οποία ως γνωστόν , οι παροχές του ηλεκτρικού ρεύματος από την ΔΕΗ είναι στο όνομα του μισθωτή ο οποίος είναι και υποχρεωμένος να καταβάλλει τα χρήματα του λογαριασμού.  Αν και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι οι ιδιοκτήτες, και όχι οι  ενοικιαστές, θα καταβάλλουν  το ειδικό τέλος επί των ακινήτων, εν τούτοις τα προβλήματα εξακολουθούν να είναι πολλά.  Με δεδομένο ότι δεν έχει ξεκαθαρίσει αν η μη καταβολή φόρου μπορεί να σημαίνει την διακοπή της παροχής ρεύματος από την πλευρά της ΔΕΗ τότε είναι πολύ πιθανό να ξεκινήσει μία διαμάχη μεταξύ των δύο πλευρών . Είναι πλέον δεδομένο ότι σήμερα πολλοί ιδιοκτήτες βρίσκονται σε αδυναμία να καταβάλλουν το φόρο που τους αναλογεί ενώ κάποιοι άλλοι θα προσπαθήσουν να επιρρίψουν μέρος της επιβάρυνσης στους ενοικιαστές στο όνομα των οποίων είναι η παροχή της ΔΕΗ . Με δεδομένο ότι δεν έχει να ξεκαθαρίσει τι θα γίνει στην περίπτωση που δεν καταβληθεί ο φόρος τότε είναι πολύ πιθανό στο τέλος κάποιοι μισθωτές να μείνουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα μέχρι την ολική εξόφληση του λογαριασμού της ΔΕΗ. Με απλά λόγια , κάποιοι μισθωτές θα βρεθούν σε ένα καθεστώς ιδιότυπης ομηρίας αφού θα βρεθούν μεταξύ Δημοσίου και Ιδιοκτητών. Από την άλλη πλευρά , στην περίπτωση που , η καταβολή του φόρου αποσυνδεθεί με την παροχή ρεύματος τότε κανείς δεν εξασφαλίζει στο Δημόσιο ότι τελικά θα εισπράξει τα ποσά που προσδοκά. Άλλωστε , όπως προκύπτει από την εμπειρία του παρελθόντος , οι βάσεις δεδομένων της ΔΕΗ, δεν είναι επαρκώς ενημερωμένες ούτε για την χρήση ούτε και για την δομήση επιφάνεια των ακινήτων που ηλεκτροδοτούνται. Αυτή ήταν και η βασική αιτία που και στο παρελθόν απέτυχαν οι προσπάθειες είσπραξης φόρων με αυτό τον τρόπο.

Εντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η επιβολή ειδικού τέλους στα ακίνητα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, με τη ΓΕΝΟΠ να προειδοποιεί ότι δεν θα επιτρέψει να χρησιμοποιηθεί η ΔΕΗ ως φοροεισπρακτικός μηχανισμός

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ν. Φωτόπουλος ζήτησε από την κυβέρνηση να διαβεβαιώσει ότι δεν θα κόβεται το ρεύμα σε όποιον δεν πληρώσει το ειδικό τέλος.

Διαφορετικά, επισήμανε, «θα εμποδίσουμε την έκδοση αυτών των λογαριασμών και δεν θα υλοποιούμε τις διακοπές ρεύματος για όσους καταναλωτές δεν πληρώσουν το τέλος».

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki