Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Είκοσι πωλητήρια

Την πρώτη πεντάδα των ακινήτων που θα βγουν προς αξιοποίηση μέσω διαγωνιστικών διαδικασιών οριστικοποιεί ο σύμβουλος της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου, η κοινοπραξία των Εθνική Τράπεζα, Planet, Savills και CSF. Πρόκειται για , ακίνητα που θα επιλεγούν απο την λίστα των εξής 20:

1. Οικόπεδα στη λεωφόρο Κύμης, Νερατζιώτισσα, Κηφισίας (σ.σ. οικόπεδα πρώην εργοτάξια της Αττικής Οδού που θα βγουν σε έναν διαγωνισμό)

3. Αφάντου Δωδεκανήσου 4. Ξάνθη (Φωνή της Αμερικής)

5. Αντιρρίου Αιτωλοακαρνανίας

6. Λαυρίου Αττικής

7. Λινδίων Ρόδου

8. Μέθανα Αττικής

9. Ερμιόνη Αργολίδας

10. Δεύτερο πακέτο τριών οικοπέδων

11. Αρχάγγελος Ρόδου

12. Χαλκίδα Εύβοιας

13. Θέρμης Θεσσαλονίκης

14. Μεγάλη Βρύση Φθιώτιδας 1

5. Ελευθερών Καβάλας

16. Ορφανού Καβάλας

17. Ακίνητα στις Κυκλάδες

18. Ακίνητα στην Αχαΐα

9. Ακίνητα Βαθέως Σάμου

20. Ακίνητα Κασσωπαίων Κέρκυρας

Μεταξύ των σεναρίων που είναι υπό συζήτηση και μπορούν να φέρουν πιο άμεσα έσοδα για το ελληνικό Δημόσιο είναι η δημιουργία οχημάτων ειδικού σκοπού (Special Purpose Vehicle) όπου θα εισφερθούν δικαιώματα επί δημοσίων ακινήτων για την ανταλλαγή χρέους. Ωστόσο, ακόμη και σε αυτήν την περίπτωση, όπως αναφέρουν στελέχη της αγοράς, τα ακίνητα που θα εισφερθούν θα πρέπει να μην έχουν προβλήματα με χρήσεις γης, προκειμένου να είναι πιο ελκυστικά. Σε αυτό, πάντως, που συμφωνούν όλα τα στελέχη της αγοράς είναι ότι τα έσοδα για το Δημόσιο μέσω αυτών των διαγωνισμών θα έλθουν σε μεσομακροπρόθεσμο ορίζοντα και φυσικά θα είναι σαφώς χαμηλότερα σε περίπτωση που επιλεγεί η λύση της μακροχρόνιας μίσθωσης έναντι της πώλησης.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki