Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Τα σημάδια της βαθειάς ύφεσης

Η εγχώρια ζήτηση για κατανάλωση και επενδύσεις είναι καθηλωμένη έως σήμερα από την διατήρηση του οικονομικού κλίματος στη χώρα σε εξαιρετικά αρνητικά επίπεδα. Τα στοιχεία δείχνουν ότι η εγχώρια οικονομία εξακολουθεί να βρίσκεται σε βαθειά ύφεση στο 1ο 3μηνο.’11 καθώς :

α) Συνεχίστηκε η πτώση των επενδύσεων σε οικοδομές και της κατασκευαστικής δραστηριότητας, αλλά τα επίπεδα που διαμορφώνεται αυτή η δραστηριότητα τώρα είναι πολύ χαμηλά και αναμένεται σταθεροποίηση από το 2ο 6μηνο.’11 .

β) Μεγάλη ήταν η πτώση του όγκου των λιανικών πωλήσεων στο 1ο 3μηνο.’11, από τα πολύ υψηλά επίπεδά του στο 1ο 3μηνο.’10 .

γ) Η πτώση της βιομηχανικής παραγωγής επίσης συνεχίζεται, λόγω της μεγάλης πτώσης των κλάδων που σχετίζονται με τις κατασκευές και την εγχώρια ζήτηση, αλλά με σημαντική ανάκαμψη των εξαγωγικών κλάδων και σταθεροποίηση της παραγωγής στον κλάδο των τροφίμων και με ανάκαμψη του συνόλου αλλά ιδιαίτερα των εξαγωγικών παραγγελιών.

Από την άλλη πλευρά η αύξηση των εξαγωγών αγαθών στο 4ο 3μηνο.’10 συνεχίστηκε με μεγαλύτερο δυναμισμό στο 1ο 3μηνο.’11, όπου σημειώθηκε και μεγαλύτερη πτώση των εισαγωγών. Πάντως τα στοιχεία δείχνουν και μια πολύ ικανοποιητική χρονιά για τον τουρισμό το 2011. .

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki