Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Πτώση τζίρου και λουκέτα

Πτώση τζίρου και λουκέτα βλέπουν οι έμποροι. Η πτώση του τζίρου το φετινό Πάσχα είναι υπερδιπλάσια της περσινής, που είχε φτάσει το 7%. Η πιο εντυπωσιακή εξέλιξη ίσως είναι η μείωση του τζίρου στα καταστήματα διατροφής, που από το -5,5% την περσινή πασχαλινή περίοδο εκτοξεύτηκε στο -11% φέτος, παρά την ανελαστικότητα της σχετικής αγοράς. Την πρωτιά στην πτωτική πορεία κατέκτησε για άλλη μια φορά ο κλάδος της ένδυσης και υπόδησης, όπου ο τζίρος μειώθηκε 25% φέτος έναντι 11% πέρσι.

Το ποσοστό πτώσης είναι πολύ μεγαλύτερο αν δεν συνυπολογιστούν τα παιδικά ενδύματα και υποδήματα, όπου η μείωση ήταν πιο συγκρατημένη και κυμάνθηκε γύρω στο 15%. Στα οικιακά είδη ο τζίρος μειώθηκε κατά 20%, έναντι πτώσης 13% πέρσι το Πάσχα, ενώ στα είδη δώρων και παραδοσιακών προϊόντων (λαμπάδες, παιχνίδια κ.λπ.) καταγράφηκε η μικρότερη μείωση (10%).

Καύσιμα

Η έξοδος των κατοίκων των μεγάλων πόλεων προς την ύπαιθρο σημαδεύτηκε φέτος από τις πολύ υψηλές τιμές της βενζίνης, τις υψηλότερες που έχουν κληθεί να πληρώσουν ποτέ οι καταναλωτές. Σύμφωνα με στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων, η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης έφτασε τα 1,71 ευρώ το λίτρο. Η υψηλότερη μέση τιμή εντοπίσθηκε στην Κεφαλλονιά και φθάνει τα 1,842 ευρώ, ενώ σε όλη τη νησιωτική Ελλάδα, με εξαίρεση τη Ζάκυνθο και τη Λευκάδα, η μέση τιμή είναι υψηλότερη από 1,75 ευρώ (Κρήτη, Κέρκυρα, Κεφαλλονιά, Κυκλάδες, Λέσβος, Χίος, Σάμος, Δωδεκάνησα). Η μέγιστη τιμή αντλίας έφτασε τα 1,899 ευρώ και εντοπίσθηκε σε πρατήρια των νησιών του Αργοσαρωνικού και των Σποράδων. Αντίθετα η ελάχιστη τιμή αντλίας εντοπίσθηκε στην Αθήνα και ήταν 1,619 ευρώ. Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην ελληνική περιφέρεια το σύνολο σχεδόν των πρατηρίων πωλούσαν την αμόλυβδη πάνω από 1,70 ευρώ, ενώ στις εθνικές οδούς η τιμή ξεπερνούσε ακόμη και τα 1,80 ευρώ.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki