Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Goldman Sachs: "ξεχάστε αυτά που ξέρατε"

Αισιόδοξη δηλώνει η Goldman Sachs για την πορεία της αμερικανικής και παγκόσμιας οικονομίας, παρά τη παραδοχή της φίρμας ότι η επόμενη δεκαετία θα είναι εντελώς διαφορετική σε σχέση με ό,τι γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

Η εταιρεία φέτος παρουσίασε κέρδη 2,7%  (και όχι 2% όπως περίμεναν αρχικά) και για το επόμενο έτος αναμένει κέρδη της τάξης του 3,6%.

Οι ιθύνοντες της εταιρείας πιστεύουν ότι ο δρόμος για την ανάπτυξη στην αμερικανική και τη παγκόσμια οικονομία θα έχει χαρακτηριστικά περιορισμένης ζήτηση  με τους ιδιοκτήτες ακινήτων να προσπαθούν να εξοφλήσουν τα χρωστούμενα στις τράπεζες και να μειώνουν τη συνολική κατανάλωση.

Όπως λένε χαρακτηριστικά οι ειδικοί αναλυτές, «αυτή θα είναι η νέα νορμάλ κατάσταση για τα νοικοκυριά την επόμενη δεκαετία». Η ανεργία θα παραμείνει στο 8,5% μέχρι το 2013  και η αγορά ακινήτων θα ασφυκτιά μέχρι τότε, κάνοντας, όμως, ισχυρά βήματα προς την ανάπτυξη.

Παρόλαυτα, οι οικονομολόγοι της Goldman Sachs δηλώνουν αισιόδοξοι δηλώνοντας ότι « θα υπάρχει ανάπτυξη κατά μέσο όρο 5% την επόμενη πενταετία και αυτό έχει πραγματική σημασία για την οικονομία συνολικά».

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki