Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Σαμαράς, εξαγωγείς υπέρ αναστολής των κινητοποιήσεων

Σε σημερινή ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία των μελών του για τη συνέχιση των προβλημάτων στις εθνικές και διεθνείς μεταφορές, λόγω των κινητοποιήσεων των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων δημόσιας χρήσης, παρά την ψήφιση του νόμου για την απελευθέρωση των οδικών εμπορευματικών μεταφορών και τη γραπτή διαβεβαίωση της κυβέρνησης για ικανοποίηση των βασικών αιτημάτων τους.
Είναι πλέον γεγονός ότι η πλειοψηφία των εξαγωγικών βιομηχανιών σήμερα δεν διαθέτουν τις πρώτες ύλες για την ομαλή λειτουργία της παραγωγικής διαδικασίας, με αποτέλεσμα την αναστολή της, ενώ για τρίτη φορά μέσα στο 2010, οι αγοραστές ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό γίνονται μάρτυρες της ασυνέπειας των ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων, για την οποία όμως οι ίδιες οι επιχειρήσεις δεν ευθύνονται.
Ο ΣΕΒΕ τονίζει ότι, πολιτεία και μεταφορείς θα πρέπει να συναισθανθούν το μέγεθος της ευθύνης τους καθώς και τις δραματικές συνέπειες της απραξίας αυτής όσον αφορά στο δείκτη ανεργίας και τη δημιουργία περαιτέρω προβλημάτων στην εξαγωγική βιομηχανία.
Καλεί τους μεταφορείς, λαμβάνοντας υπόψη τη νέα πραγματικότητα, να επιστρέψουν άμεσα στο μεταφορικό τους έργο, ώστε να αρθεί η ομηρία των άλλων κλάδων της ελληνικής οικονομίας.
Επίσης καλεί την καλώς ευνομούμενη πολιτεία να διασφαλίσει με κάθε μέσο το δικαίωμα κάθε πολίτη να διακινεί ελεύθερα τα προϊόντα του και να ασκεί απρόσκοπτα την επιχειρηματική του δραστηριότητα και να λάβει κάθε πρόσφορο μέτρο για την αποκατάσταση της ομαλότητας στις μεταφορές και στη τροφοδοσία της αγοράς.
Έκκληση στους μεταφορείς να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις απηύθυνε και ο πρόεδρος της ΝΔ Α. Σαμαράς.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki