Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Νομαρχία Πειραιά: απόφαση για την Κυριακάτικη Αγορά.

Τη λειτουργία της Κυριακάτικης Αγοράς Πειραιά με τους όρους και τις προϋποθέσεις που αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά ενέκρινε κατά τη χθεσινή συνεδρίασή του το Νομαρχιακό Συμβούλιο Πειραιά.
Στην τοποθέτηση του ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας ανέφερε ότι η κοινή απόφαση που λήφθηκε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, να αναπεμφθεί το θέμα της έγκρισης της λειτουργίας της Αγοράς στον Δήμο, απεδείχθη ότι ήταν σωστή, αφού η νέα χωροταξική πρόταση του Δήμου συγκέντρωσε μεγαλύτερη αποδοχή από πλευράς του εμπορικού κόσμου. Ωστόσο επεσήμανε την ανάγκη αυστηρής τήρησης των όρων και προϋποθέσεων που έχουν καθοριστεί, προκειμένου να προστατεύεται το υγιές εμπόριο, να μην προσβάλλεται το αστικό περιβάλλον και να μην υποβαθμίζεται η ποιότητα ζωής των πολιτών.
Σύμφωνα με την απόφαση του Δήμου :
1. Ο ακριβής χώρος λειτουργίας της Κυριακάτικης Αγοράς Πειραιά περιλαμβάνει τις οδούς Αλιπέδου από πλατεία Ιπποδαμείας έως και 34ου Συντάγματος και από πλατεία Ιπποδαμείας έως και Κέκροπος, Πάροδο Αλιπέδου και Πάροδο Πύλης.
2. Ο ανώτατος αριθμός των αδειών συμμετοχής ανέρχεται σε 218, με ενδεχόμενη απόκλιση -15 και με διαστάσεις τρία 3 τ.μ. ανά θέση
3. Τα είδη που πωλούνται θα είναι παραδοσιακά, είδη δεύτερης διαλογής, μεταχειρισμένα, με απαγόρευση στην πώληση τροφίμων και γενικά ειδών που απαγορεύονται από τις υγειονομικές διατάξεις
4. το ωράριο λειτουργίας ορίζεται από 5.30 έως 15.00, ενώ απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων κατά τη διάρκεια λειτουργίας της αγοράς στον χώρο της.
5. Το ετήσιο ανά τ.μ. τέλος κατάληψης ορίστηκε σύμφωνα με τον Ν. 1080/1980 στα 1.121,50 €
6. Ο τρόπος είσπραξης των τελών καθορίζεται ότι θα είναι στις 28/2 κάθε έτους, εξαιρουμένης της φετινής χρονιάς που θα καταβληθούν με την έκδοση των αδειών. Με την επίδειξη του παραστατικού η αρμόδια υπηρεσία θα ανανεώνει κάθε έτος την άδεια
Για την έκδοση των νέων αδειών της Κυριακάτικης Αγοράς θα εκδοθεί σχετική προκήρυξη από τη Διεύθυνση Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος του Πειραιά είναι ένας από τους λίγους Δήμους της χώρας που μπορεί σύμφωνα με τον νόμο να λειτουργεί Αγορά, αφού ξεπερνά το πληθυσμιακό κριτήριο των 100.000 κατοίκων (το όριο δηλαδή που βάζει η νομοθεσία ώστε ένας Δήμος στη ΝΑ Αθήνας Πειραιά να μπορεί να έχει Κυριακάτικη Αγορά).
Αρμόδια αρχή για την τελική έγκριση της αγοράς και έκδοση των αδειών είναι η Νομαρχία Πειραιά. O Δήμος ωστόσο έχει τον κύριο λόγο αφού είναι αυτός που αποφασίζει για την ύπαρξη ή μη της αγοράς, για τη χωροθέτηση και τον αριθμό των αδειών και φυσικά επιμελείται της καθαριότητας του χώρου, έχει την ευθύνη της τήρησης της νομιμότητας με τη Δημοτική Αστυνομία Πειραιά και εισπράττει τα ανάλογα τέλη για να μπορεί να ασκήσει όλες αυτές τις αρμοδιότητες.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki