Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Ο ιός της ανεργίας έπληξε την αγορά ακινήτων

Η ανεργία θα είναι ο μεγάλος εφιάλτης για την αγορά ακινήτων για τα επόμενα  τουλάχιστον δύο χρόνια που θα επηρεάσει όχι μόνο την αφγορά κατοικίας αλλά και την αγορά επαγγελματικών χώρων.

Η ελληνική οικονομία βρίσκεται τα τελευταία έτη σε μια διαδικασία μεγάλων διαρθρωτικών ανακατατάξεων σε σημαντικούς κλάδους της οικονομίας της, ενώ από το 2010 αντιμετωπίζει και το πρόβλημα της μειωμένης εγχώριας ζήτησης. Ο κλάδος των οικοδομών βρίσκεται σε πτώση από το 2007, η οποία επιταχύνθηκε το 2010, ενώ στον κλάδο του εμπορίου έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία έτη μεγάλες επενδύσεις σε πολυκαταστήματα και super markets που ενώ συνέβαλαν στην αύξηση της απασχόλησης στα προηγούμενα έτη, στην τρέχουσα περίοδο, της μειωμένης εγχώριας ζήτησης, συμβάλλουν στην έξοδο πολλών καταστημάτων από την αγορά και σε ταχεία μείωση της απασχόλησης.

Τέλος, ο δημόσιος τομέας που απορροφούσε πολλούς εργαζόμενους, ιδιαίτερα στις προεκλογικές περιόδους (όπως το 2009), σήμερα όχι μόνο δεν προσλαμβάνει νέους εργαζόμενους αλλά υποχρεούται να προχωρήσει σε σημαντική μείωση του υπάρχοντος (και σε μεγάλο βαθμό υποαπασχολούμενου) προσωπικού του. Για όλους αυτούς τους λόγους αναμένεται η αύξηση της ανεργίας το 2010 και το 2011, όπως πράγματι συμβαίνει.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki