Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Τι αλλάζει στην παραλία

Με τρεις προσκλήσεις ενδιαφέροντος η Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου επιχειρεί να δρομολογήσει τις διαδικασίες ωρίμανσης προκειμένου να υλοποιηθεί μέσω ΕΣΠΑ μία σειρά έργων στην περιοχή του Ολυμπιακού Πόλου στο Φάληρο, μεταξύ των οποίων και η μετασκευή του γηπέδου του τάε κβον ντο σε συνεδριακό κέντρο. Οι δύο πρώτες προσκλήσεις αφορούν ειδικότερα την προώθηση διαδικασιών για να χρηματοδοτηθούν μέσω ΕΣΠΑ έργα υποδομών και ανάπλασης στον Φαληρικό Ορμο, από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας έως το γήπεδο του τάε κβον ντο. Τα έργα είναι ύψους 290 εκατ. ευρώ και θα χρηματοδοτηθούν από τα Περιφερειακά Προγράμματα της Περιφέρειας Αττικής. Ηδη για τα έργα ύψους 110 εκατ. ευρώ που αφορούν σε παρεμβάσεις ανάπλασης έχει εκδοθεί πρόσκληση με τελικό δικαιούχο την ΕΤΑΔ, ενώ αναμένεται νέα πρόσκληση από την Περιφέρεια Αττικής για τα έργα υποδομών που θα γίνουν στην περιοχή, ύψους 150 εκατ. ευρώ. Ο τρίτος κύκλος των παρεμβάσεων στην περιοχή που θα απορροφήσει το εναπομείναν ποσό των 30 εκατ. ευρώ αφορά σε λιμενικά έργα, των οποίων η προώθηση των διαδικασιών θα ξεκινήσει από το 2014.

Η πρώτη πρόσκληση ενδιαφέροντος από την ΕΤΑΔ αφορά στην ανάθεση του έργου για την προετοιμασία φακέλου κρατικής ενίσχυσης του έργου υποδομής της ανάπλασης του Φαληρικού Ορμου. Ουσιαστικά, η ΕΤΑΔ ζητεί τεχνική βοήθεια για να υποστηρίξει τη συμβατότητα της χρηματοδότησης των έργων με τους κανόνες κρατικών ενισχύσεων, η οποία θα κριθεί από τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η δεύτερη πρόσκληση αφορά στην επιλογή αναδόχου για την παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών συμβούλου υποστήριξης της ΕΤΑΔ για την καταγραφή, κωδικοποίηση και αξιολόγηση των παρεμβάσεων στις παράκτιες περιοχές του Φαληρικού Ορμου. Η ΕΤΑΔ θα επιχειρήσει να τεκμηριώσει έγκαιρα την πληρότητα των φακέλων των παρεμβάσεων κατά την κοινοποίησή τους στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή προς έγκριση.

Η τρίτη πρόσκληση ενδιαφέροντος αφορά στην επιλογή αναδόχου υλοποίησης του έργου παροχής εξειδικευμένων υπηρεσιών συμβούλου υποστήριξης της ΕΤΑΔ για τεκμηρίωση του αιτήματος της Εταιρείας προς τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού για τη χρηματοδότηση της μετασκευής του τάε κβον ντο σε συνεδριακό κέντρο και των κατασκευών της ζώνης ανάπλασης ΙΙΙ Φαλήρου. Στην εν λόγω ζώνη περιλαμβάνονται η πλατεία Νερού με τα κτίρια εξυπηρέτησής της, το γήπεδο του τάε κβον ντο με τον περιβάλλοντα χώρο του, τμήμα της Εσπλανάδας στη κατάληξη της λεωφόρου Ποσειδώνος και τμήμα της παραλιακής ζώνης που παραμένει αδιαμόρφωτη. Να σημειωθεί ότι για το κλειστό γυμναστήριο του τάε κβον ντο βρίσκεται σε εξέλιξη διαγωνισμός για τη μετασκευή και λειτουργία του σε συνεδριακό κέντρο.

Η παραπάνω διαδικασία εκτιμάται ότι μπορεί να αυξήσει τη χρηματοδότηση του έργου μέσω ΕΣΠΑ που αρχικώς υπολογιζόταν σε 20 εκατ. ευρώ. Η ΕΤΑΔ, στο πλαίσιο του πρόσκλησης, ζητεί μεταξύ άλλων το ποσοστό της δημόσιας χρηματοδότησης του έργου. Η προθεσμία υποβολής των φακέλων προσφοράς από τον κατάλογο των δυνητικών προμηθευτών της ΕΤΑΔ λήγει στις 14 Ιανουαρίου.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki