Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

152.000 που θα πάρουν ρεύμα

Περίπου 100.000 αυθαίρετα μπορούν άμεσα να συνδεθούν με το δίκτυο της ΔΕΗ μετά και τη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών που εκδόθηκε μέσα στην εβδομάδα. Πρόκειται για τα αυθαίρετα που ήδη έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία τακτοποίησής τους ή έχουν πληρώσει τουλάχιστον την πρώτη δόση. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία (μέχρι τις 4 Ιανουαρίου) από την ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΤΕΕ μέσω της οποίας «τρέχει» η διαδικασία τακτοποίησης, άμεσα μπορούν να πάρουν ρεύμα:

• 40.000 αυθαίρετα σε ολη τη χώρα που οι ιδιοκτήτες τους έχουν ήδη καταβάλει την πρώτη δόση του ενιαίου προστίμου τακτοποίησης.

• 57.000 αυθαίρετα οι ιδιοκτήτες των οποίων έχουν ήδη εξοφλήσει το σύνολο του προστίμου.

Ρεύμα θα μπορούν να πάρουν μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα και άλλοι 54.000 περίπου ιδιοκτήτες που ήδη έχουν πληρώσει τα παράβολα και πρέπει μέχρι τις 22 Ιανουαρίου να πληρώσουν και την πρώτη δόση του προστίμου. Όλοι αυτοί μπορούν να πάνε στη ΔΕΗ και να υποβάλουν τη βεβαίωση που έχουν λάβει ήδη και την οποία έχει εκδώσει το ηλεκτρονικό σύστημα του Τεχνικού Επιμελητηρίου (ΤΕΕ) με την οποία πιστοποιείται η καταβολή της α' δόσης και περιλαμβάνει τα απαραίτητα στοιχεία ταυτοποίησης της ιδιοκτησίας. Η ΔΕΗ οφείλει άμεσα να προχωρήσει σε σύνδεση του κτίσματος με το δίκτυό της βάσει του νόμου για την τακτοποίηση (άρθρο 24, παρ. 10) σύμφωνα με τον οποίο η σύνδεση των κτιρίων αυτών με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας πραγματοποιείται μετά την καταβολή της α' δόσης του ειδικού προστίμου. Για τη σύνδεση (και σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών) δεν οφείλονται αναδρομικά, ασφαλιστικές εισφορές και οποιοσδήποτε φόρος. Τυχόν ήδη καταβληθέντες φόροι, τέλη και πρόστιμα δεν αναζητούνται.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki