Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Περιορισμοί στη δόμηση

Αμετακίνητη εμφανίζεται η υπουργός Περιβάλλοντος για το Ελληνικό και τους περιορισμούς στη δόμηση ενώ προαναγγέλει μέτρα για την κτιριακή αναβάθμιση στο κέντρο της Αθήνας.

Συγκεκριμένα σε συνέντευξη στην εφημερίδα τα ΝΕΑ τόνισε ως προς την αξιοποίηση του Ελληνικού ότι «πρέπει να λάβει υπόψη και τη δηµιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου στο Ελληνικό, αλλά και τη διάθεση εκτάσεων για πράσινο σε άλλες υποβαθµισµένες περιοχές της Αθήνας». «Η εµµονή σε κάποια στατικά ποσοστά δεν θα αποτελούσε ουσιαστική συνεισφορά στον διάλογο. Το σηµαντικό λοιπόν είναι να φροντίσουµε ώστε η αξιοποίηση του Ελληνικού να δηµιουργήσει υπεραξίες που θα επιτρέψουν τη µέγιστη δυνατή διάθεση χώρων για πράσινο, αλλά και άλλων κοινόχρηστων χώρων που θα διατεθούν για πολιτιστικούς, εκπαιδευτικούς, τεχνολογικούς και κοινωνικούς σκοπούς. Αυτό ακριβώς εννοούσα όταν αναφέρθηκα στη µεγιστοποίηση του δηµόσιου οφέλους» σημειώνει.

Για το νόμο για τις περιοχές Natura, η υπουργός επισημαίνει ότι η ρύθµιση είναι ένα µεγάλο βήµα για τον περιορισµό της δόµησης και την προστασία των περιοχών αυτών, καθώς «άνοιξε ένας διάλογος σε επίπεδο Βουλής και κοινωνίας για την εκτός σχεδίου δόµηση στην Ελλάδα».

Όσον αφορά στα κίνητρα που θα δοθούν για την επιστροφή των πολιτών κέντρο της Αθήνας επισημαίνει ότι το υπουργείο Περιβάλλοντος θα κινηθεί σε δύο άξονες: αναπλάσεις εστιώνµε πολλαπλασιαστικό όφελος, π.χ. στις πλατείες Θεάτρου, Αγίου Παντελεήµονα και Αττικής, και προσέλκυση ενδιαφέροντος για την αναβάθµιση κτιρίων στις δύσκολες περιοχές. "Στόχος είναι να συγκρατηθούν όσοι έχουν απομείνει, να επαναχρησιμοποιηθούν τα ακίνητα µε µείξη πληθυσμού και χρήσεων, µε εγκατάσταση δηµοσίων υπηρεσιών και κατοικίας ακόμη και εκεί όπου παραδοσιακά δεν υπήρχε. Για να επιτευχθεί αυτή η αναζωογόνηση χρειάζεται συνδυασµός σύγχρονων θεσµικών εργαλείων και σηµαντικών οικονοµικών κινήτρων σε στενή συνεργασία µε το υπουργείο Οικονοµικών", προσθέτει.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki