Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Το σχέδιο απαλλοτριώσεων για το πράσινο

 

Προχωρούν απαλλοτριώσεις σε 17 δήμους σε ολόκληρη την χώρα προκειμένου η γη που θα αποκτηθεί να διαμορφωθεί σε κοινόχρηστους χώρους πράσινου. Συνολικά οι παρεμβάσεις  θα αφορούν σε  δώδεκα δήμους στην Αττική και σε άλλους 15 στην υπόλοιπη χώρα. Οι παρεμβάσεις θα γίνουν μετά από απαλλοτριώσεις με πόρους του Πράσινου Ταμείου

Το ΥΠΕΚΑ, μετά την ψήφιση του ν.3843/2010 που όριζε ότι τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν από τα πρόστιμα των αυθαιρεσιών (ημιυπαίθριοι, κ.λπ.) θα διατεθούν για να συμβάλλουν στην αποκατάσταση των ζημιών που έχουν προκληθεί στο περιβάλλον, όπως με αστικές αναπλάσεις και με την απόκτηση χώρων πράσινου, ζήτησε από όλους τους δήμους της χώρας να υποβάλλουν τις προτάσεις τους, βάσει του προγραμματισμού εφαρμογής εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων για την απαλλοτρίωση ρυμοτομούμενων ιδιοκτησιών. Ζητήθηκε, επίσης, η πρόταση να συνοδεύεται από συγκεκριμένα τεχνικά στοιχεία και προτεραιότητες για την απαλλοτρίωση των χώρων, ανάλογα με την πολεοδομική σημασία τους στην οργάνωση και λειτουργία της κάθε πόλης και ανάλογα με το στάδιο των διαδικασιών της απαλλοτρίωσης. Αυτό ήταν σημαντικό, ώστε να αξιολογηθεί η ωριμότητα και η προτεραιότητα ένταξης των προτεινομένων χώρων σε προγράμματα χρηματοδότησης του Πράσινου Ταμείου.

Στην πρόσκληση ανταποκρίθηκαν, συνολικά μέχρι σήμερα, 22 δήμοι της Περιφέρειας Αττικής και 54 δήμοι στην υπόλοιπη χώρα, αποστέλλοντας στοιχεία για την ένταξη συγκεκριμένων χώρων και ποσών που θα χρειαστούν για την απαλλοτρίωσή τους.

 

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki