Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Σταν αέρα η δόμηση στα εξοχικά

Πακέτο μέτρων με επίκεντρο τον πολεοδομικό και χωροταξικό σχεδιασμό επεξεργάζεται το υπουργείο Περιβάλλοντος. Συγκεκριμένα προωθείται:

* Επιτάχυνση των διαδικασιών ένταξης νέων περιοχών στο σχέδιο. Εξετάζεται όμως και η μετατροπή της εισφοράς σε γη σε εισφορά σε χρήμα, αλλά με σημαντική προσαύξηση στο οφειλόμενο ποσό ώστε να δημιουργηθεί ένα ταμείο με πόρους ικανούς για την αγορά άλλης γης που θα διατίθεται για κοινωφελείς χρήσεις.

* Απαγόρευση της δόμησης σε γεωργική γη υψηλής παραγωγικότητας. Θα είναι το πρώτο βήμα στον σταδιακό περιορισμό της εκτός σχεδίου δόμησης.

* Αναθεώρηση των χωροταξικών στις 12 περιφέρειες της χώρας. Στη 13η, την Αττική, ως το τέλος του χρόνου θα είναι έτοιμο το σχέδιο του νέου ρυθμιστικού.

* Εκπόνηση μελετών ανά «καλλικρατικό» δήμο, που θα περιλαμβάνουν τις μελλοντικές επεκτάσεις του σχεδίου, σε συνδυασμό με την οριστικοποίηση των δασικών χαρτών. Οι νέες εκτάσεις που θα πολεοδομηθούν δεν θα μπορούν να υπερβαίνουν το 30% της εντός σχεδίου περιοχής, ώστε να σταματήσει η ανεξέλεγκτη εξάπλωση των πόλεων.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki