Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

ΑΘΗΝΑ : Πέντε περιοχές αλλάζουν πρόσωπο

Τα νέα μητροπολιτικά πάρκα Γουδή και Ιλισίων, που θα καταλαμβάνουν περίπου 5.000 στρέμματα στις ανατολικές παρυφές της πρωτεύουσας και θα επηρεάζουν ώς την καρδιά της Αθήνας, περιγράφουν τα καινούργια άρθρα που προστέθηκαν στο σχέδιο διατάγματος του Οργανισμού Αθήνας για την Προστασία του Υμηττού. Αυτό σημαίνει ότι η αγορά ακινήτων στους όμορους δήμους (Παπάγου, Νέο Ψυχικό, Ζωγράφου)αλλά και στις γειτονιές του δήμου της Αθήνας που γειτνιάζουν (Γουδί, Ιλίσια) επηρεάζεται και αναβαθμίζεται . Η πιο σημαντική ρύθμιση προβλέπει ότι ο πυρήνας και των δύο πάρκων χαρακτηρίζεται «άλσος, ελεύθεροι χώροι, αστικό πράσινο», που σημαίνει ότι εντάσσεται σε καθεστώς απόλυτης προστασίας και δεν μπορεί να χτιστούν οικοδομές. Επιτρέπεται η κατασκευή υπαίθριων καθιστικών και αθλητικών εγκαταστάσεων, διαδρομές για περίπατο και ποδήλατο. Μικρά περίπτερα, έως 30 τετραγωνικά, μπορεί να κατασκευαστούν μόνο στην περιμετρική ζώνη. Οι υπόλοιπες ρυθμίσεις προβλέπουν:

* Την κατάργηση όλων των στρατιωτικών εγκαταστάσεων, με εξαίρεση τα στρατόπεδα Ζορμπά και Φακίνου.

* Την απαγόρευση νέων κατατμήσεων χωρίς προηγούμενη άδεια του Οργανισμού Αθήνας και της διάνοιξης νέων δρόμων.

* Την κατεδάφιση των εγκαταστάσεων του Μπάντμιντον μετά τη λήξη της σύμβασης με τον επιχειρηματία. Σ' αυτό το διάστημα επιτρέπεται να αναπτύσσει δραστηριότητες που εντάσσονται στο πάρκο και συνάδουν με το πλαίσιο διαχείρισης.

* Την κατασκευή μικρών έργων για την παράκαμψη των μεγάλων λεωφόρων (Κατεχάκη, Κανελλοπούλου, Ούλοφ Πάλμε κ.λπ.).

* Τη μελλοντική ένταξη στα νέα πάρκα και άλλων περιοχών, όπως εκτάσεις που έχουν χαρακτηριστεί κοινόχρηστες αλλά δεν έχουν αποδοθεί στο κοινό, μικρές εκτάσεις που είναι απαραίτητες για τη διαμόρφωση των εισόδων και κυρίως την παραρεμάτια ζώνη που συνδέει τον Υμηττό με τον Δήμο Παπάγου.

* Την άμεση ένταξη στον οικιστικό ιστό των ελεύθερων χώρων του Πανεπιστημίου και του Πολυτεχνείου, έπειτα από διάλογο με τις πρυτανικές αρχές.

* Την απαγόρευση ανέγερσης νέων κτιρίων και ναών, που «φωτογραφίζει» παλιότερα σχέδια της Εκκλησίας σε δασική περιοχή στον Καρέα, καθώς και την απόπειρα για κατασκευή στούντιο στο Στρατόπεδο Σακέτα. * Την κατασκευή του νέου κτιρίου των 28.000 τετραγωνικών δίπλα στις Σχολές Χωροφυλακής, σε συνδυασμό με τις υπό εκπόνηση μελέτες. Καταργείται το πάρκινγκ.

* Την επανεξέταση των χώρων στάθμευσης με τη ρητή δέσμευση ότι στον πυρήνα των πάρκων δεν επιτρέπεται η κίνηση τροχοφόρων. Προβλέπονται μόνον υπαίθριοι χώροι στην περίμετρο του πυρήνα, των 10 θέσεων. Δεν υπάρχει σαφής αναφορά για το μεγάλο πάρκινγκ στο πάρκο της Διοχάρους στα Ιλίσια, εκτός από τη ρητή απαγόρευση κοπής δένδρων.

* Τη χωροθέτηση κεντρικού σταθμού μεταφόρτωσης σκουπιδιών στη θέση του πρώην εργοταξίου της Αττικής Οδού, δίπλα στην Πολυτεχνειούπολη.

ΠΗΓΗ : enet

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki