Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

"Παράθυρο" για ημιυπαίθριους-γκαραζ

«Παράθυρο» για το εκ νέου κλείσιμο ημιυπαιθρίων, ανοίγει προσθήκη που κατατέθηκε χτες στο Νέο Οικοδομικό Κανονισμό. Η προσθήκη προβλέπει τη δυνατότητα προσωρινού κλεισίματος των ημιυπαιθρίων, αλλάζοντας τον ορισμό του ημιυπαίθριου και δίνοντας πλέον τη δυνατότητα για... εποχικό κλείσιμο. Ανάλογα με την εποχή δηλαδή, θα μπορεί να κλείνεται ο χώρος και θα αφαιρείται στη συνέχεια.

Επίσης άλλες προσθήκες προβλέπουν:

-Μικραίνουν τα μπαλκόνια και οι στεγασμένοι υπαίθριοι χώροι, αφού μειώνεται το ποσοστό τους που προσμετράται στο συντελεστή δόμησης. Οι επιφάνειές τους προσμετρώνται στο συντελεστή δόμησης όταν υπερβαίνουν το 30% της επιφάνειας που επιτρέπεται να δομηθεί στο οικόπεδο αντί του 40% που προβλεπόταν αρχικά.

-Δεν προσμετρώνται στον υπολογισμό της επιτρεπόμενης κάλυψης του οικοπέδου οι περιφράξεις ή οι τοιχοποιίες φέροντος οργανισμού που γίνονται από ξύλο ή άλλα ανακυκλώσιμα υλικά.

-Δεν προσμετρώνται στο συντελεστή δόμησης οι υπόγειοι όροφοι χώρων στάθμευσης ανεξαρτήτως της χρήσης των κτιρίων.

-Δεν προσμετράται η επιφάνεια των υποχρεωτικών σύμφωνα με τον κτιριοδομικό κανονισμό κοινόχρηστων κλιμακοστασίων συμπεριλαμβανομένων των ανελκυστήρων και των πλατύσκαλων και για επιφάνεια έως 25 τ.μ. ανά όροφο ανά κλιμακοστάσιο. Σε περίπτωση προσθήκης καθ' ύψος σε νόμιμα κτίρια με υπόλοιπο συντελεστή, δεν προσμετράται το σύνολο των επιφανειών του κλιμακοστασίου, με βάση τα ίδια μεγέθη.

-Δεν προσμετράται η επιφάνεια έως 12 τ.μ. συνολικά σε κάθε αυτοτελή ανεξάρτητη ιδιοκτησία όταν δεν υπάρχει κοινόχρηστο κλιμακοστάσιο, καθώς και η επιφάνεια των ανοικτών κλιμακοστασίων, εφόσον εξυπηρετεί στάθμη ορόφου έως 7,50 μ. από το οριστικά διαμορφωμένο έδαφος στη θέση αυτ

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki