Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Οι τέσσερις αλλαγές στα αυθαίρετα

Τέσσερις αλλαγές στο νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα εξετάζει το αρμόδιο υπουργείο. Οι αλλάγές είναι:

* Μεγαλύτερη μείωση προστίμων για αυθαίρετα που βρίσκονται σε περιοχές με τιμή ζώνης έως 1.500 ευρώ το τετραγωνικό, με μικρή πιθανότητα να φτάσει το πλαφόν ώς και τις 2.000 ευρώ. Θα προβλεφθεί νέος μειωτικός συντελεστής για περιοχές χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων, αλλά θα επωφελούνται μόνον περιπτώσεις που το παράνομο ακίνητο αποτελεί τη μόνη κατοικία της οικογένειας. Εξετάζεται να συμπεριλάβει και την κύρια κατοικία, δηλαδή και ιδιοκτήτες που έχουν ένα μικρό εξοχικό. Θα απαιτείται σχετική πιστοποίηση μέσα από το Ε-9 που υποβάλλεται στην εφορία. Μειώσεις θα προβλεφθούν και σε ανέργους που είναι εγγεγραμμένοι στο ταμείο ανεργίας του ΟΑΕΔ.

* Αυξήσεις σε περιπτώσεις μεγάλων υπερβάσεων, που ξεπερνούν το 100% των όρων δόμησης που ισχύουν στην κάθε περιοχή, εντός αλλά και εκτός σχεδίου.

* Χρονική επέκταση του ορίου μέσα στο οποίο έχει κατασκευαστεί το δηλούμενο αυθαίρετο. Το νομοσχέδιο καλύπτει κτίσματα που έχουν ολοκληρωθεί ώς τις 28/4/2010, ημερομηνία που τέθηκε σε ισχύ ο νόμος για την τακτοποίηση των ημιυπαίθριων. Εξετάζεται το ενδεχόμενο να επεκταθεί ώς και την ημερομηνία ψήφισης των νέων ρυθμίσεων.

* Πρόβλεψη για διάθεση μέρους των εσόδων από τα πρόστιμα στο ΙΚΑ,

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki