Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Θέλουν Κοινοτική νομοθεσία για τα υγρά απόβλητα

Τη θέσπιση ευρωπαϊκού νομοθετικού πλαισίου για την ανάκτηση και επαναχρησιμοποίηση των επεξεργασμένων αστικών υγρών αποβλήτων ζητούν με ερώτηση που κατέθεσαν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ Κρίτων Αρσένης και Σπύρος Δανέλλης. Τονίζουν πως τα κράτη μέλη της Ε.Ε. αναγνωρίζουν τη σοβαρότητα του προβλήματος της λειψυδρίας, ωστόσο η απουσία κοινοτικών κριτηρίων για την επαναχρησιμοποίηση των υγρών λυμάτων συνεχίζει να αποτελεί ένα κενό στην ευρωπαϊκή νομοθεσία.
Πολλές χώρες του αναπτυγμένου κόσμου, καθώς και διεθνείς οργανισμοί έχουν θεσπίσει κριτήρια ανάκτησης και επαναχρησιμοποίησης των εκροών των αστικών υγρών αποβλήτων, ανάμεσά τους οι ΗΠΑ (Πολιτεία της Καλιφόρνια), το Ισραήλ, η Αυστραλία, o Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO), ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) και η Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος των ΗΠΑ (EPA).
Σύμφωνα με τους ευρωβουλευτές, ένα τέτοιο πλαίσιο θα συνέβαλε στην προστασία του ευρωπαϊκού περιβάλλοντος, της δημόσιας υγείας, αλλά και στην αειφόρο ανάπτυξη των γεωργικών περιοχών.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki