Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

ΔΕΗ:"απόσυρση" για ρυπογόνες μονάδες

Επενδύσεις ύψους 1,8 δις. ευρώ σχεδιάζει η ΔΕΗ στην περιοχή της Δυτικής  Μακεδονίας ως το 2015 για την κατασκευή νέων μονάδων ηλεκτροπαραγωγής που θα συνοδευθεί από κλείσιμο των παλιότερων, και πιο ρυπογόνων, λιγνιτικών μονάδων στην Πτολεμαίδα.
Μιλώντας σε Διημερίδα με θέμα «Αναπτυξιακό Πρόγραμμα ΔΕΗ και Τοπική Κοινωνία» που πραγματοποιήθηκε στην Πτολεμαίδα, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης κ. Αρθούρος Ζερβός ανέφερε ότι στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται η κατασκευή δυο νέων λιγνιτικών Μονάδων στην Πτολεμαΐδα (Μονάδα Πτολεμαΐδα V) και τη Μελίτη Φλώρινας (Μονάδα Μελίτη II). Στις 20 Απριλίου προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την Πτολεμαΐδα 5 και το έργο θα ανατεθεί αφού εγκριθεί η Περιβαλλοντική Μελέτη των Ορυχείων Πτολεμαΐδας. Η κατάθεση προσφορών ορίσθηκε για την 1η Σεπτεμβρίου. Για το διαγωνισμό που αφορά τη Μελίτη ΙΙ επανεξετάζονται οι βασικές τεχνικές και εμπορικές παράμετροι. Η απόφαση για να την επαναπροκήρυξή του συναρτάται με την απόφαση της Πολιτείας για την ανάθεση της εκμετάλλευσης του ορυχείου της Βεύης.
Σημείωσε ακόμη  ότι η Μονάδα Ι του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας, ισχύος 70 MW θα αποσυρθεί σύντομα και θα ακολουθήσει η σταδιακή απόσυρση των Μονάδων ΙΙ, ΙΙΙ και IV του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας και του ΑΗΣ ΛΙΠΤΟΛ μέχρι το 2015.
Ο κ.Ζερβός ανέφερε ακόμη ότι αντί αναπλάσεων με κλασικά καλλωπιστικά φυτά και δένδρα στα εξαντλημένα λιγνιτωρυχεία, μπορεί να γίνει ανάπλαση με ενεργειακές καλλιέργειες (η αγριαγκινάρα έχει ήδη διερευνηθεί από το ΚΑΠΕ). Τα ενεργειακά φυτά μετά την ωρίμανση, κοπή και ξήρανση  τους μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην αρχή σε υφιστάμενες μονάδες των ΑΗΣ  με  σύγκαυση με λιγνίτη, αλλά και αυτόνομα αργότερα.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki