Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Αθήνα, η τελευταία πόλη της Ευρώπης

Στην 75η θέση μεταξύ 221 πόλεων του κόσμου κατατάσσεται η Αθήνα με κριτήριο την ποιότητα ζωής, σύμφωνα με την ετήσια έρευνα του οίκου Mercer. Η ελληνική πρωτεύουσα βρίσκεται στην τελευταία θέση μεταξύ των Ευρωπαϊκών πόλεων και είναι η μοναδική πόλη της γηραιάς ηπείρου που βλέπει την κατάταξή της να επιδεινώνεται.
Στις τρεις πρώτες θέσεις βρίσκονται κατά σειρά η Βιέννη, η Ζυρίχη και η Γενεύη ενώ τη δεκάδα κλείνουν Βανκούβερ, Ώκλαντ, Ντύσσελντορφ, Φρανκφούρτη, Μόναχο, Βέρνη και Σίδνεϋ.
Σύμφωνα με την έρευνα η υποβάθμιση της ποιότητας ζωής στην Αθήνα οφείλεται στα επεισόδια του Δεκεμβρίου 2008, στις απεργίες – διαδηλώσεις και στις πυρκαγιές στην Αττική. Αντίθετα η ποιότητα ζωής συνέχισε να βελτιώνεται σε πολλές πόλεις της Ανατολικής Ευρώπης, όπως το Βελιγράδι, η Πρίστινα, Το Ταλίν, η Πράγα και η Λιουμπλιάνα.
Οι δείκτες της ποιότητας ζωής μετρώνται με κριτήρια που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την εγκληματικότητα, το οικονομικό περιβάλλον, τις προσωπικές ελευθερίες, τις υπηρεσίες υγείας, το κλίμα, την ποιότητα της ατμόσφαιρας, τη διαχείριση των απορριμμάτων, την ποιότητα της εκπαίδευσης, το κυκλοφοριακό, τα μέσα μεταφοράς, τις υποδομές ψυχαγωγίας / εστίασης / αθλητισμού, τη λειτουργία της αγοράς και την ποιότητα των κατοικιών.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki