Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης

Διασύνδεση της Κρήτης με την ηπειρωτική Ελλάδα, με υποβρύχιο καλώδιο, ανήγγειλε η Υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη, μιλώντας στο 4ο Εθνικό Συνέδριο για τις Ανανεώσιμες Πηγές που διοργανώνει το Πολυτεχνείο.
Το έργο συζητείται από τη δεκαετία του ’80 αλλά δεν έχει υλοποιηθεί λόγω κόστους και αντιδράσεων. Τώρα, εντάσσεται στο γενικό σχέδιο κατασκευής του Μεσογειακού δακτυλίου ηλεκτρισμού που θα βοηθήσει ουσιαστικά στην ενσωμάτωση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην Ευρώπη. Για το ελληνικό σύστημα η διασύνδεση των νησιών θα σημάνει σημαντική εξοικονόμηση καθώς σήμερα η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στηρίζεται στη λειτουργία ακριβών και ρυπογόνων τοπικών πετρελαϊκών σταθμών ενώ το αιολικό και ηλιακό δυναμικό παραμένει ουσιαστικά ανεκμετάλλευτο.
Η κα Μπιρμπίλη αναφέρθηκε ακόμη στο ζήτημα της κοινωνικής αποδοχής των επενδύσεων σε ΑΠΕ, επισημαίνοντας ότι "Δεν μας τιμά, σε θεωρητικό επίπεδο να είμαστε υπέρ των ΑΠΕ και της πράσινης ανάπτυξης, και στην πράξη μέρος της διαδικασίας αδειοδότησης ενός έργου να είναι και η προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας».

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki