Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ:Χωρίς προβλήματα οι αίθουσες προκατ

Κατόπιν της ανησυχίας που προκλήθηκε σε γονείς και εκπαιδευτικούς του Δημοτικού Σχολείου της Ν. Καλλικράτειας σχετικά με πιθανή ύπαρξη φορμαλδεΰδης σε προκατασκευασμένες αίθουσες διδασκαλίας, η Διοίκηση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χαλκιδικής αφού πρώτα ενημέρωσε τον ΟΣΚ για το πιθανό πρόβλημα, στη συνέχεια και καθ΄ υπόδειξη των ειδικών του Οργανισμού, απευθύνθηκε στο πλέον εξειδικευμένο και πιστοποιημένο κέντρο ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ για τη διενέργεια σχετικών ελέγχων.

Με την από 14/4/2010 επιστολή του το εν λόγω κέντρο  γνωστοποίησε τα αποτελέσματα των ελέγχων όπως παρακάτω:

"Σας γνωστοποιούμε τα αποτελέσματα των αναλύσεων για φορμαλδεΰδη, δειγμάτων αέρα και υλικών που συλλέχθηκαν από σχολικές αίθουσες (προκάτ, ελαφριάς προκατασκευής) του Δήμου Καλλικράτειας, στα πλαίσια ελέγχου για φορμαλδεΰδη, κατόπιν σχετικού αιτήματός σας.

Η δειγματοληψία υλικών πραγματοποιήθηκε στα εξής προϊόντα ξυλείας που υπάρχουν στο εσωτερικό των σχολικών αιθουσών: θρανία, καρέκλες, γραφείο δασκάλων, πίνακας, ξύλινο πάτωμα και σοβατεπί, καθώς επίσης στον πλαστικό τάπητα του δαπέδου. Επιλέχτηκαν τα ανωτέρω υλικά επειδή αποτελούν πιθανές πηγές έκλυσης φορμαλδεΰδης σε εσωτερικούς χώρους.

Η ανάλυση των δειγμάτων πραγματοποιήθηκε στο Εργαστήριο Περιβαλλοντικών Αναλύσεων του Ινστιτούτου Φυσικοχημείας του Ε.Κ.Ε.ΦΕ. "Δημόκριτος" με μεθόδους GC/MS μετά από μικροεκχύλιση στερεάς φάσης.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των αναλύσεων, δεν ανιχνεύθηκε φορμαλδεΰδη στα ανωτέρω υλικά των σχολικών αιθουσών (όριο ανίχνευσης 80 ppm).

Για τον έλεγχο της συγκέντρωσης της φορμαλδεΰδης στον αέρα, πραγματοποιήθηκαν μετρήσεις με τη χρήση φορητού συστήματος που περιλαμβάνει LP-1200 Hand Pump(Piston Type) & gas detector tubes του οίκου RAE Systems.

Οι μετρήσεις πραγματοποιήθηκαν στις σχολικές αίθουσες: Γαλλικών, Β1, Β2 και ΣΤ του 2ου Δημοτικού Σχολείου που μετρήθηκαν, κατά τις προηγούμενες μέρες βρισκόταν σε συνεχή λειτουργία το σύστημα εξαερισμού.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των μετρήσεων δεν ανιχνεύθηκε φορμαλδεΰδη στον αέρα των σχολικών αιθουσών (όριο ανίχνευσης 0,1 ppm)".

Κατόπιν αυτών των ενεργειών και αποτελεσμάτων που δεν επιδέχονται ουδεμία αμφισβήτηση, πληροφορούμε τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς αλλά και τους γονείς του Δημοτικού Σχολείου Ν. Καλλικράτειας ότι το πρόβλημα που περιέργως προέκυψε είναι ανύπαρκτο και δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.

Ως εκ τούτου οι εν λόγω αίθουσες πληρούν όλους τους προβλεπόμενους όρους υγιεινής και ασφάλειας και η διδασκαλία εντός αυτών μπορεί να συνεχιστεί απρόσκοπτα.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki