Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

ΠΡΕΣΠΕΣ:Προστασία με συμφωνία

Οι υπουργοί Περιβάλλοντος της Ελλάδας, της ΠΓΔΜ και της Αλβανίας υπέγραψαν συμφωνία για τη δημιουργία Διασυνοριακού Πάρκου στον μοναδικό οικότοπο των Πρεσπών.

Σκοπός της συμφωνίας είναι η ενίσχυση της τριμερούς συνεργασίας ούτως ώστε να διασφαλιστεί η ολοκληρωμένη προστασία του οικοσυστήματος και της αειφόρου ανάπτυξης της περιοχής του Πάρκου Πρεσπών, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης σχεδίου ολοκληρωμένης διαχείρισης λεκάνης απορροής, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.

Η συμφωνία περιλαμβάνει συγκεκριμένες δεσμεύσεις, θεσπίζει μόνιμες δομές συνεργασίας, προστατεύει τις λίμνες και δημιουργεί ευκαιρίες για τις ανθρώπινες δραστηριότητες στην περιοχή.

Πρόκειται για την πρώτη διασυνοριακή συμφωνία προστασίας οικοτόπου στα Βαλκάνια.

Μεταξύ των βασικών υποχρεώσεων που απορρέουν από αυτή είναι η παρακολούθηση της στάθμης στις δύο λίμνες, η μέτρηση, η πρόληψη και ο περιορισμός της ρύπανσης, καθώς και η προστασία της βιοποικιλότητας και ειδικά των ενδημικών ειδών.

Στόχος, επίσης, είναι η προστασία του εδάφους από τη διάβρωση, την υποβάθμιση και τη ρύπανση, καθώς και η αειφόρος αξιοποίηση των φυσικών πόρων και η αποτροπή οικονομικών δραστηριοτήτων με αρνητικές συνέπειες. Επιβάλει επίσης μέτρα που θα διασφαλίζουν για τη γεωργία και την κτηνοτροφία χαμηλής έντασης, αλλά και στον εκσυγχρονισμό των υποδομών της περιο

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki