Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

"Πρασινίζει" το Empire State Building

Ένα από τα πιο ιστορικά μοντέρνα κτήρια στο κόσμο, που έχει τη θέση του στην Ιστορία, ετοιμάζεται να γίνει πιο «πράσινο».

Αναφερόμαστε στο Empire State Building.

Ουρανοξύστες των αρχών του 20ου αιώνα, όπως ο συγκεκριμένος, αποτελούν το 20% των κτιρίων του κέντρου της Νέας Υόρκης και έχει αποδειχθεί ότι καταναλώνουν το 80% της συνολικής ενεργειακής κατανάλωση της Νέας Υόρκης.

Διάφοροι οργανισμοί του επιχειρηματικού κόσμου καθώς και εταιρείες που έχουν μεγάλο μερίδιο στο Empire State Building, θα χρηματοδοτήσουν το «πράσινο» ενεργειακό μετασχηματισμό του ουρανοξύστη.

Η τεχνολογία που θα χρησιμοποιηθεί θα είναι από τις πλέον σύγχρονες και το όλο εγχείρημα παίρνει τεράστιες διαστάσεις. Εάν επιτύχει να δώσει πράσινη ενέργεια σε έναν τέτοιο ιστορικό ουρανοξύστη, τότε θα ανοίξει ο δρόμος και για άλλες ενεργειακές επιχειρήσεις.

Πολλοί από τους χρηματοδότες του εγχειρήματος επισημαίνουν ότι η «όλη η ιδέα είναι καθαρά επιχειρηματική» και τονίζουν « ότι πλέον συμφέρει περισσότερο η πράσινη ενέργεια και ο λόγος δεν είναι αναγκαστικά περιβαλλοντικός».

Επισημαίνουν, επίσης, πως το μεγάλο στοίχημα είναι να αποδείξουν στο κατασκευαστικό κόσμο ότι τεράστιοι παλιοί ουρανοξύστες πρέπει να αλλάξουν ενεργειακό προσανατολισμό διότι είναι πιο οικονομικό είναι αλλά και εφικτό.

Σύμφωνα με το πλάνο, το Empire State Building αναμένεται να μειώσει τη κατανάλωση ενέργειας κατά 38,4% και να «βάλει» στην άκρη αρκετά εκατομμύρια δολλάρια το χρόνο.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki