Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Στο ευρωκοινοβούλιο οι πολιτικές της Ελλάδας για τη διαχείριση των απορριμμάτων

Με δύο ερωτήσεις στο Ευρωκοινοβούλιο οι Οικολόγοι Πράσινοι φέρνουν ξανά το θέμα της δραματικής υστέρησης των πολιτικών της Ελλάδας για τα απορρίμματα σε σχέση με τις υποχρεώσεις της στο πλαίσιο της ΕΕ.
Με την πρώτη ερώτησή του ο Μιχάλης Τρεμόπουλος ζητά από την Κομισιόν να αξιολογήσει τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης να εξασφαλίσει το κλείσιμο των παράνομων χωματερών που εξακολουθούν να λειτουργούν. Επισημαίνεται πως η Ελληνική κυβέρνηση είχε δεσμευτεί προς την ΕΕ για το κλείσιμό τους μέχρι το τέλος του 2008. Σε ανακοίνωσή του τον Ιούλιο ο Συνήγορος του Πολίτη μεταξύ άλλων διαπίστωνε πως αρκετές χωματερές εξακολουθούν να παραμένουν σε λειτουργία μέχρι σήμερα χωρίς να επιβάλλονται διοικητικές και ποινικές κυρώσεις στους υπεύθυνους δήμους, και πως καθυστερεί η εκπόνηση και η υλοποίηση των μελετών περιβαλλοντικής αποκατάστασης των χώρων ανεξέλεγκτης ταφής.
Η δεύτερη ερώτηση έχει να κάνει με το κατά πόσον η Ελλάδα ανταποκρίθηκε στην υποχρέωσή της (που έληγε στις 16 Ιουλίου 2010) να μειώσει τα βιοαποδομήσιμα αστικά απόβλητα που οδηγούνται σε υγειονομική ταφή στο 75 % της συνολικής αντίστοιχης ποσότητας που είχε παραχθεί το 1995.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki