Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Ερώτηση για την ατμοσφαιρική ρύπανση στη Βόλο

Ερώτηση για την ατμοσφαιρική ρύπανση στο Βόλο από αιωρούμενα σωματίδια κατέθεσαν βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς. Όπως αναφέρουν, η πόλη του Βόλου, εδώ και χρόνια αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα ατμοσφαιρικής ρύπανσης και οι υπερβάσεις στα αιωρούμενα σωματίδια, κάθε χρόνο, είναι πολύ πάνω από τα όρια που ορίζει η Κοινοτική Νομοθεσία.
Η ρύπανση αποδίδεται στο σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα, στις συνεχείς φορτοεκφορτώσεις στο λιμάνι, στην 24ώρη λειτουργία της Βιομηχανικής Περιοχής (ΒΙ.ΠΕ) στην δυτική πύλη της πόλης και του εργοστασίου της τσιμεντοβιομηχανίας ΑΓΕΤ στα ανατολικά του Βόλου, μόλις 1.500 μέτρα από τα πρώτα σπίτια του αστικού συγκροτήματος. Οι βουλευτές  αναφέρουν ακόμη ότι:
-Από πολλές βιομηχανίες, όπως λ.χ. την ΑΓΕΤ, χρησιμοποιούνται καύσιμα, όπως το πετ κοκ, τα οποία έχουν μεγάλη συμβολή στις εκπομπές αιωρούμενων σωματιδίων.
-Σύμφωνα με ειδικούς επιστήμονες, η συσχέτιση ατμοσφαιρικής ρύπανσης και της ζημιάς που αυτή προκαλεί στην ανθρώπινη υγεία, είναι επιστημονικά τεκμηριωμένες. Στην ατμοσφαιρική ρύπανση αποδίδεται, σύμφωνα με τους ειδικούς ιατρούς και τη διεθνή επιστημονική βιβλιογραφία, η συχνή εμφάνιση χρόνιων παθήσεων, όπως η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, η χρόνια βρογχίτιδα, το εμφύσημα και το βρογχικό άσθμα. Από επιδημιολογικές μελέτες βρέθηκε ότι η ατμοσφαιρική ρύπανση αυξάνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών επεισοδίων (έμφραγμα μυοκαρδίου, αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο), θανατηφόρων και μη. Επιπλέον, αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνο του πνεύμονα και παθήσεις του αναπνευστικού. Ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος σε ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού.
-Τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή τις συνεχιζόμενες υπερβάσεις στις επιτρεπόμενες τιμές των αιωρούμενων σωματιδίων, οι οποίες καταγράφονται απ' τον σταθμό μέτρησης αέριας ρύπανσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας συνέστησε σε άτομα με καρδιολογικά και αναπνευστικά προβλήματα να αποφεύγουν κάθε φυσική δραστηριότητα και να παραμένουν σπίτι τους, καθώς υπάρχει κίνδυνος για την υγεία τους από το μαύρο πέπλο σκόνης που απλώνεται πάνω από συνοικίες της πόλης.
-Στις τιμές συγκέντρωσης αιωρούμενων σωματιδίων παρατηρήθηκαν πολλές ωριαίες υπερβάσεις. Ενδεικτικά, στις 18 Σεπτεμβρίου καταγράφηκαν τιμές της τάξης των 271 μg/m3, ενώ στις 22 Σεπτεμβρίου η μέγιστη τιμή ήταν 317μg/m3 αέρα, πέντε φορές πάνω από το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki