Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Συνάντηση Μπιρμπίλη με το γερμανό υφυπουργό Οικονομίας

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Οικονομίας και Τεχνολογίας της Γερμανίας Δρ. Bernd Pfaffenbach είχε, χθες το απόγευμα, η Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη.
Στη διάρκεια της συνάντησης επιβεβαίωσαν την πρόθεση διμερούς συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες στους τομείς της ενέργειας, του περιβάλλοντος και της κλιματικής αλλαγής, όπως είχε εκφραστεί και στην κοινή δήλωση του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και της Καγκελαρίου Ανγκέλα Μέρκελ τον περασμένο Μάρτιο.
Παράλληλα, τόνισαν τη σημασία της πράσινης ανάπτυξης και του σημαντικού ρόλου που έχουν σε αυτή οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Αναφέρθηκαν στην ενθάρρυνση συνεργασιών επιχειρηματικών ομάδων των δύο χωρών σε έργα εξοικονόμησης ενέργειας, ΑΠΕ και έξυπνων δικτύων. Από ελληνικής πλευράς εκδηλώθηκε ενδιαφέρον για τη γερμανική τεχνογνωσία μείωσης των επιπτώσεων κατά τις εξορυκτικές διαδικασίες του λιγνίτη, καθώς και τις βέλτιστες τεχνικές για την αποκατάσταση μη ενεργών λιγνιτωρυχείων.
Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα συγκαλείται στο ΥΠΕΚΑ η πρώτη ομάδα εργασίας με εμπειρογνώμονες από τις δύο πλευρές, η οποία θα επεξεργαστεί τις λεπτομέρειες για την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας τους.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki