Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

ΠΑΤΡΑ:κέντρο μεταναστών

Τη δημιουργία Κέντρου Πρώτης Υποδοχής στην Πάτρα για τους μη νόμιμους μετανάστες, προτείνει Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων στο πόρισμά της, που δημοσιοποιήθηκε χθες από τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Σπύρο Βούγια.
Η Πάτρα συγκαταλέγεται στις περιοχές που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη για τη δημιουργία ενός Κέντρου, σύμφωνα με το πόρισμα της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων (προηγείται η Αθήνα και έπεται της Πάτρας η Ηγουμενίτσα), εκτός από τα σημεία που έχουν ήδη υποδομή τέτοιου κέντρου.
Η δημιουργία Κέντρου Πρώτης Υποδοχής Μεταναστών στην Πάτρα, κρίνεται αναγκαία από την Επιτροπή, έστω και αν δεν είναι σημείο εισόδου μεταναστών /προσφύγων, καθώς εκπληρώνει δύο από τα τρία βασικά κριτήρια καθορισμού της έδρας του κέντρου: 1) Αποτελεί περιοχή με συγκέντρωση προσφυγικού /μεταναστευτικού πληθυσμού και 2) Είναι μεγάλο αστικό κέντρο με λιμάνι.
Πάντωςθα χρειαστούν κτιριακές υποδομές που θα παρέχουν τη δυνατότητα εφαρμογής του νέου μοντέλου, τις οποίες και δεσμεύεται να κατασκευάσει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με κονδύλια του Ευρωπαϊκού Ταμείου Εξωτερικών Συνόρων. Θα χρειαστεί επίσης εξειδικευμένο προσωπικό, το οποίο ελπίζει πως θα έχει με τη συνεργασία του υπουργείου Εσωτερικών στο πλαίσιο του «Καλλικράτη», ενώ για την ενίσχυση των ανοιχτών μονάδων φιλοξενίας για τις παραπομπές των ευάλωτων ομάδων (ασυνόδευτα ανήλικα, αιτούντες άσυλο), παρέπεμψε στο Υπουργείο Υγείας.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki