Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Απάντηση από το υπουργείο στο θέμα του realestatenews.gr: "Η πεζογέφυρα της Κηφισίας, η απώλεια ενός παιδιού και ο κ. Ρέππας"

karmaniolesΉταν πραγματικά μία ευχάριστη έκπληξη η άμεση ανταπόκριση του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων στο δημοσίευμα του realestatenews.gr με τίτλο "Η πεζογέφυρα της Κηφισίας, η απώλεια ενός παιδιού και ο κ. Ρέππας". Αναλυτικά στην απάντηση του το υπουργείο επισημαίνει ότι "από την πρώτη στιγμή στήριξε το έργο, συμμετέχει στη διαδικασία επισπεύδοντας όλα τα στάδια υλοποίησης".

Θεωρούμε υποχρέωση μας να δημοσιεύσουμε αυτούσιο το πλήρες κείμενο της απάντησης.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 7 Απριλίου 2010

ΑΠΑΝΤΗΣΗ στο realestatenews.gr σε δημοσίευμα με τίτλο: «Η πεζογέφυρα της Κηφισίας, η απώλεια ενός παιδιού και ο κ. Ρέππας»

Σχετικά με αναφορά σας στο θέμα της κατασκευής πεζογέφυρας στη Λεωφόρο Κηφισίας, στο σημείο όπου σε τροχαίο δυστύχημα ένας μαθητής Λυκείου έχασε τη ζωή του, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε:

Το έργο αυτό, το προωθεί το Κολλέγιο Αθηνών με την οικονομική στήριξη εθελοντών. Το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, το οποίο από την πρώτη στιγμή στήριξε το έργο, συμμετέχει στη διαδικασία επισπεύδοντας όλα τα στάδια υλοποίησης.

Ειδικότερα:

  • Η πλήρης μελέτη που εκπονήθηκε δωρεάν από ομάδα επιστημόνων με εθελοντική προσφορά ολοκληρώθηκε και κατατέθηκε στις 26 Μαρτίου 2010, με αριθμό πρωτοκόλλου 1641, στην αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου (ΔΜΕΟ) για έγκριση.
  • Μέσα στον Απρίλιο θα παρουσιασθεί δημόσια η μελέτη.
  • Παράλληλα με τον έλεγχο της μελέτης θα εκφραστεί και η άποψη των Δήμων προς τους οποίους κοινοποιείται άμεσα το περιεχόμενό της.
  • Η ολοκλήρωση της διαδικασίας έγκρισης υπολογίζεται μέχρι τέλη Μαΐου.
  • Ταυτόχρονα θα προχωρούν οι απαραίτητες ενέργειες για την άμεση έναρξη της κατασκευής, το κόστος της οποίας καλύπτεται από δωρεά.

Πέραν αυτών των εξελίξεων για τη συγκεκριμένη πεζογέφυρα, το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στο πλαίσιο της στρατηγικής για την αναβάθμιση της κινητικότητας (mobility) των πεζών με ακόμα ασφαλέστερες συνθήκες εκπονεί μελέτη για την ιεραρχημένη ανάδειξη θέσεων ανισόπεδων διαβάσεων πεζών στις περιοχές όπου η διέλευσή τους έχει αυξημένους κινδύνους.

Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη το πρώτο στάδιο που αφορά στη συλλογή πληροφοριών για αριθμό ατυχημάτων με πεζούς την τελευταία πενταετία.

Αμέσως μετά θα γίνει επεξεργασία των στοιχείων για τον ακριβή προσδιορισμό της θέσης, όπου απαιτείται ανισόπεδη διάβαση.Ο εκτιμώμενος χρόνος είναι τρεις μήνες και το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Οδικής Ασφάλειας.

Υ.Γ. Σκοπός του realestatenews.gr είναι να ευαισθητοποιεί τους αρμόδιους φορείς ώστε να γίνεται η ζωή των πολιτών πιο εύκολη. Με πραγματική χαρά διαπιστώσαμε ότι σε αυτόν τον τόπο δεν έχει χαθεί από όλους η ευαισθησία.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki