Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Οκτώ μνημεία χάνονται στις Κυκλαδες

Οκτω έργα σε νησιά των Κυκλάδων  ζήτησε απο το υπουργείο Πολιτισμού ο νομάρχης Κυκλάδων. Συγκεκριμένα κατα την συνάντηση του με την γενική γραμματές ζήτησε:
1. Την ανάγκη συνέχισης των εργασιών κατασκευής του νέου λιμανιού και του δρόμου στη Σχοινούσα που το έχει σταματήσει η 2η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.
2. Την ανάγκη συνέχισης και ολοκλήρωσης της αποκατάστασης του «Πύργου Χειμάρρου» της ν. Νάξου.
3. Σε ότι αφορά τον παραδοσιακό οικισμό της Άνω Σύρου,  έλαβαν την υπόσχεση ότι οι υπηρεσίες του  υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού θα αλλάξουν πολιτική στάση, ώστε ο οικισμός να μη μετατραπεί σε ένα δεύτερο εγκαταλελειμμένο Μυστρά.
4. Ο Νομάρχης αποδέχτηκε την πρόταση να αναλάβει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κυκλάδων ως φορέας υλοποίησης του έργου αποκατάστασης του Ναού Αγίου Γεωργίου της Άνω Σύρου.
5. Έλαβε τη διαβεβαίωση για ένταξη και υλοποίηση του έργου αποκατάστασης του Αρχαίου Θεάτρου στην Τρυπητή της ν. Μήλου.
6. Στην επιμονή του Νομάρχη να επιτρέψει το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού τη διάνοιξη οδού προσπέλασης προς τον αρχαιολογικό χώρο Παλαιόπολης Άνδρου, η απάντηση ήταν αρνητική και η θέση που
εκφράστηκε από την Γενική Γραμματέα ήταν να επιτραπεί η κατασκευή λιθόστρωτου δρόμου (καλντερίμι), συμβατού με το τοπίο της περιοχής.
Σύντομα ο Νομάρχης θα επισκεφτεί την Παλαιόπολη για να σχηματίσει
προσωπική άποψη επί του θέματος.
7. τέθηκε  το πρόβλημα και έλαβαν την υπόσχεση συνέχισης των εργασιών στην Καρθαία της ν.Κέας.
8. τέθηκε  το θέμα αποκατάστασης των ταφικών μνημείων του Αγίου Γεωργίου της Ερμούπολης και το πολεοδομικού προβλήματος που εκκρεμεί.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki