Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

ΕΒΡΟΣ:Πλημμύρισαν 200.000 στρέμματα

Και το χωριό Μάνδρα του δήμου Ορφέα εκκενώθηκε χθες στον Έβρο, καθώς έσπασε το ανάχωμα, που συγκρατεί τα νερά και υπάρχει κίνδυνος να πλημμυρίσει ο οικισμός. Οι αρμόδιες υπηρεσίες του νομού βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, καθώς περισσότερα από 200.000 στρέμματα έχουν πλημμυρίσει από την υπερχείλιση των ποταμών. Ήδη έχουν εκκενωθεί τα χωριά Πόρος  του Δήμου Φερών και Λάβαρα του Δήμου Ορφέα, ενώ το ύψος των ζημιών σύμφωνα με τη Νομαρχία Έβρου υπολογίζεται σε 7 εκατ. ευρώ.
Οι κάτοικοι των περιοχών που βρίσκονται στο έλεος της πλημμύρας αναφέρουν, ότι το νερό έχει καλύψει περισσότερα από 200.000 στρέμματα. Εκτός λειτουργίας, λόγω πλημμύρας σε αρκετά σημεία, είναι το σιδηροδρομικό δίκτυο του νομού, ενώ κλειστή παραμένει η γέφυρα που συνδέει του οικισμούς Ελιάς και Φυλακίου, αφού το νερό πλησίασε και το ύψος της γέφυρας στο φυλάκιο της Ελιάς.

Όσον αφορά στο έργο των συνεργείων για να περιορίσουν την έκταση της καταστροφής, στο Πύθιο τα μηχανήματα μεταφέρουν χώμα για την κατασκευή αναχωμάτων ενώ και οι στρατιώτες έχουν απλωθεί στην ευρύτερη περιοχή βοηθώντας στην δημιουργία τεχνητών αναχωμάτων.
Ύστερα από επεμβάσεις επιχωματώσεων που έγιναν εχθές, αποσοβήθηκε ο κίνδυνος να πλημμυρίσουν οι οικισμοί Πυθίου και Πραγγίου του δήμου Διδυμοτείχου, όπου τα νερά είχαν πλησιάσει αρκετά τα πρώτα σπίτια.
Οι υπεύθυνοι έκλεισαν την γέφυρα του Άρδα στις Καστανιές και τον δρόμο που οδηγεί στο τελωνείο Ορμενίου και την Βουλγαρία.

Σε αυξημένη ετοιμότητα παραμένουν όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες στον Έβρο, καθώς η στάθμη των ποταμών παραμένει πάνω από το όριο συναγερμού. Καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη των πλημμυρικών φαινομένων παίζουν οι ποσότητες νερού που απελευθερώνονται από τα Βουλγαρικά φράγματα, οι οποίες, παρόλο που έχουν μειωθεί τις τελευταίες ώρες, συνεχίζουν να επιβαρύνουν σημαντικά τον Άρδα ποταμό.
Εν τω μεταξύ, περίπου 4 χιλιάδες στρέμματα βοσκοτόπων και 5 ποιμνιοστάσια  πλημμύρισαν στην περιοχή του Γλυκονερίου Ροδόπης, από την υπερχείλιση των νερών της Λίμνης Βιστωνίδας, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki