Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

ΒΑΡΚΙΖΑ:Οχι στα σχέδια της ΕΤΑ για αξιοποίηση της παραλίας

Ολοκληρώθηκε στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Ανατολικής Αττικής η συζήτηση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την διαμόρφωση της ελεύθερης πλαζ Βάρκιζας που προωθεί η ΕΤΑ Α.Ε.Εισηγούμενος το θέμα ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Χωροταξίας κ. Περιβάλλοντος Αντινομάρχης Χ. Δαμάσκος υπενθύμισε ότι σε πρόσφατη συνεδρίασή του (16/11/2009) το Νομαρχιακό Συμβούλιο είχε ομόφωνα αποφασίσει να αναβάλει την εξέταση της ΜΠΕ προκειμένου να συμπληρωθούν οι παρατηρούμενες ελλείψεις που επισημάνθηκαν από την υπηρεσία Περιβάλλοντος της Νομαρχίας."Με βάση και τα συμπληρωματικά στοιχεία που υποβλήθηκαν, η εισήγηση τόσο της υπηρεσίας Περιβάλλοντος όσο και της αρμόδιας Νομαρχιακής Επιτροπής," επεσήμανε ο Αντινομάρχης Χ. Δαμάσκος προς το Νομαρχιακό Συμβούλιο "είναι αρνητική αφού εξακολουθούν να υπάρχουν κενά και συγκεκριμένες ελλείψεις που αναφέρονται στην μελέτη κυκλοφοριακών συνθηκών, στις εγκρίσεις αρμοδίων φορέων για την διαμόρφωση του χώρου, στην διαχείριση των όμβριων και των λυμάτων των εγκαταστάσεων, στην φυτοτεχνική μελέτη και σε θέματα κατασκευών των επιμέρους εγκαταστάσεων."
Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο Δήμαρχος Βάρης Π. Καπετανέας, ο οποίος ανέφερε ότι πέραν των ελλείψεων που επεσήμανε η απόφαση της αρμόδιας Νομαρχιακής Επιτροπής, δεν υπάρχει και έγκριση της αρμόδιας Εφορίας Κλασικών Αρχαιοτήτων για την υλοποίηση του έργου. Στη συνέχεια έλαβαν τον λόγο ο Νομάρχης Λ. Κουρής, πολλοί νομαρχιακοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι συλλογικών φορέων της περιοχής, που αναφέρθηκαν στα κενά της συζητούμενης ΜΠΕ και εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο σχέδιο δήθεν αξιοποίησης της ελεύθερης παραλίας της Βάρκιζας που προωθεί η ΕΤΑ Α.Ε.
Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ανατολικής Αττικής, μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης, αποφάσισε ομόφωνα:
* Να απορρίψει την υποβληθείσα ΜΠΕ για την ελεύθερη παραλία της Βάρκιζας
* Να απαιτήσει από τις πολιτικές ηγεσίες των αρμόδιων Υπουργείων να ανακαλέσουν την απόφαση της ΕΤΑ Α.Ε. για δήθεν αξιοποίηση της παραλίας στην Βάρκιζα.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki