Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

ΕΥΒΟΙΑ:Στο έλεος των πλημμυρών

Τέσσερεις μήνες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτέμβρη του 2009 κανένα ουσιαστικό μέτρο αντιπλημμυρικής προστασία δεν έχει παρθεί, ούτε αποζημιώσεις στους κατοίκους έχουν δοθεί. Κι αυτό ισχύει σε όλες τις περιοχές της Εύβοιας που χτυπήθηκαν από την πλημμύρα του 2009.

Πιο συγκεκριμένα στο Δήμο Ληλαντίων και στην περιοχή Μπούρτζι όπου εκβάλει ο Λήλαντας ποταμός η κατάσταση είναι τραγική. Όχι μόνο κανένα ουσιαστικό έργο δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής ώστε να προστατευτεί η περιοχή, αλλά δεν έχει γίνει ούτε αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στις υποδομές. Οι κάτοικοι καθημερινά ζουν με το φόβο νέας ενδεχόμενης καταστροφής και δεν έχουν αποζημιωθεί για τις ζημιές που έπαθαν (οικοσκευές, καυστήρες, αυτοκίνητα, αγροτικές καλλιέργειες κ.ά.) και για την απώλεια εισοδήματος.

Τα χρήματα που δόθηκαν τις πρώτες μέρες της καταστροφής δαπανήθηκαν για την αντιμετώπιση των πρώτων αναγκών, όπως ήταν η απομάκρυνση ενός μέρους της λάσπης από τις κατοικημένες περιοχές. Μετά το Σεπτέμβρη καμία μέριμνα δεν έχει υπάρξει. Από τους υπολογισμούς της Νομαρχίας και των δήμων διαπιστώνεται ότι απαιτούνται σημαντικά ποσά για έργα στο δίκτυο ύδρευσης και γενικότερα έργα στις πλημμυροπαθείς περιοχές. Απαιτούνται εκατομμύρια ευρώ για έργα στον ποταμό Λήλα.  Παράλληλα μέτρα πρέπει να παρθούν για την αντιμετώπιση των ζημιών στην αγροτική οδοποιία της οποία η αποκατάσταση δεν έχει ολοκληρωθεί λόγω έλλειψης χρημάτων, με αποτέλεσμα κτηνοτρόφοι και αγρότες να αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην παραγωγή και το εισόδημα του

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki