Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Λάρισα: θέλει παραλιακή σύνδεση με τη Μαγνησία

«Καμπανάκι» προς την κεντρική εξουσία, να εργαστεί συστηματικά για να μην χαθεί το έργο της παραλιακής σύνδεσης των νομών Λάρισας και Μαγνησίας, σήμανε ο Νομάρχης Λάρισας κ. Λουκάς Κατσαρός με δηλώσεις του εκφράζοντας ανησυχίες για καθυστερήσεις.
«Εμείς, ως Νομαρχία Λάρισας, είπε ο κ. Κατσαρός- ολοκληρώσαμε τις μελέτες που είναι στη δικαιοδοσία μας και είμαστε απολύτως έτοιμοι. Πρέπει τώρα και το Κεντρικό Κράτος με την Περιφέρεια να κινηθούν εξίσου αποτελεσματικά, γιατί αλλιώς το έργο κινδυνεύει να πάει για πολλά χρόνια πίσω».
Παράλληλα ο νομάρχης τόνισε πως όταν μιλάει για παραλιακή σύνδεση με τη Μαγνησία, δεν εννοεί απλά το δρόμο μέχρι το Κεραμίδι, που μελετάται μέχρι σήμερα. Αλλά και το δρόμο Κεραμίδι (Καμάρι) - Πουρί ώστε να υπάρχει πραγματική σύνδεση. Αλλιώς, ο δρόμος που θα γίνει «θα είναι τυφλός».
Η Νομαρχία Λάρισας έχει ήδη έτοιμες τις μελέτες που την αφορούν και συγκεκριμένα τη μελέτη από Βελίκα μέχρι Ρακοπόταμο που περιλαμβάνει :
τις παρακάμψεις Βελίκας, Σωτηρίτσας, Αγιοκάμπου
και τις κάθετες συνδέσεις (όπως λ.χ με το λιμάνι Αγιοκάμπου) αλλά και ορισμένους κόμβους.
Συνολικά το κομμάτι αυτό αφορά 16 χλμ κυρίως δρόμου που ανέρχονται σε 20 περίπου χιλιόμετρα με τις κάθετες συνδέσεις.
Οι πιο πάνω μελέτες έχουν εγκριθεί από το Υπουργείο και δεν παρουσιάζουν περιβαλλοντικά ή άλλα προβλήματα. Είναι πλέον έτοιμες για εφαρμογή.
Το ζήτημα που προκύπτει είναι να ολοκληρωθεί η μελέτη του δρόμου Ρακοποτάμου - όρια Ν. Μαγνησίας και από κει ως το Κεραμίδι που ανέλαβε η περιφέρεια και η οποία προσωρινά επιστράφηκε από το Υπουργείο για διορθώσεις λόγω περιβαλλοντικών προβλημάτων.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki